N-o scoate nimeni la pensie. Regina Elisabeta a refuzat un premiu acordat vârstnicilor

Regina Elisabeta a II-a este doar goldie, nu și oldie.

N-o scoate nimeni la pensie. Regina Elisabeta a refuzat un premiu acordat vârstnicilor

Regina Elisabeta, care a împlinit 95 de ani în aprilie și se menține activă, tocmai a refuzat premiul Oldie of the Year (Bătrânica Anului – n.red), acordat anual de o revistă britanică. Nu a făcut-o personal, desigur, ci prin intermediul lui Tom Laing-Baker, secretarul său privat, care a trimis publicației o scrisoare cu explicația ușor obraznică a Majestății Sale.

„Majestatea Sa crede că ești atât de bătrână pe cât te simți, ca atare, Regina nu consideră că întrunește criteriile relevante pentru a putea accepta premiul și speră să găsiți un destinatar mai vrednic”, a transmis mesajul.

Potrivit site-ului său, revista lunară The Oldie li se adresează vârstnicilor „ca o alternativă lejeră la o presă obsedată de tinerețe și celebrități”. Printre foștii câștigători ai premiului său anual se numără actrița Eileen Atkins, fostul prim-ministru John Major și pictorul David Hockney.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Deși regina a refuzat distincția, e clar că familia regală sprijină demersul publicației, scrie Page Six.

Camilla, Ducesa de Cornwall, a participat la prânzul organizat de The Oldie, unde se acordă și premii precum Campioana la Tricotat. În vârstă de 74 de ani, ea a recunoscut avantajele îmbătrânirii. „Să-ți vezi copiii cum cresc; să te bucuri de nepoți, știind că vor pleca acasă după vizită; să găsești mai mult timp pentru citit; să găsești timp pentru a citi Oldie și a participa la prânzuri vesele ca acesta”, a spus soția Prințului Charles, citată de People.

Prințul Philip, care a încetat din viață anul acesta la vârsta de 99 de ani, a fost numit Consortul Anului în 2012.

Premiul refuzat anul acesta de regină i-a fost acordat până la urmă actriței și dansatoarei Leslie Caron, în vârstă de 90 de ani.

Anul viitor, Regina Elisabeta a II-a va împlini 70 de ani de când ocupă tronul Marii Britanii, ceea ce o face cel mai longeviv monarh din istoria țării.

Citește și:

Cine este fosta Miss UK care a devenit mai bogată decât Regina Angliei. Suma fabuloasă pe care a primit-o după divorț

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video