Michael Schumacher va suferi o nouă intervenție chirurgicală cu celule stem

Potrivit informațiilor apărute privind starea de sănătate a lui Michael Schumacher, acesta ar urma să fie supus unei noi intervenții chirurgicale. Însă, familia acestuia nu a oferit detalii cu privire la acest lucru.

Michael Schumacher va suferi o nouă intervenție chirurgicală cu celule stem

Informațiile conform cărora Michael Schumacher urmează să fie supus, în câteva zile, unei noi intervenții chirurgicale pentru tratamentul cu stelule stem nu au fost confirmate și de către familia acestuia. Familia fostului pilot de Formula 1 a refuzat să comenteze aceste informații, dar se crede că operația nu poate fi făcută din cauza pandemiei de coronavirus.

Michael Schumacher încă se recuperează, după ce în anul 2013 el a suferit un accident grav la ski și a stat șase luni în comă. Pentru acesta au urmat mai multe tratamente, printre care și unul cu celule stem, pe care l-a făcut în Paris, anul trecut în luna septembrie. Mai multe surse din presa italiană au afirmat că intervenția chirurgicală pentru tratamentul cu celule stem va fi efectuată de către cardiologul francez dr. Philippe Menasche.

Un reprezentant al familiei lui Michael Schumacher și-a reiterat poziția de a refuza să comenteze aspecte ce țin de starea acestuia de sănătate. Michael Schumacher, în vârstă de 51 de ani, are atrofie musculară și osteoporoză în urma lipsei activității fizice. Până în acest moment, nu există dovezi că acest tratament cu celule stem ar avea un efect asupra creierului.

Neurochirurgul de origine italiană Nicola Acciari a menționat că operația cu celule stem nu a garantat rezultate pozitive. „Scopul este regenerarea sistemului nervos al lui Michael. În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Felipe Massa, fost pilot de Formula 1, a declarat în luna mai că orice recuperare a lui Michael Schumacher este dificilă. „Știu cum este, am informații. Tot ceea ce știu despre toate acestea este că situația lui nu e ușoară. El se află într-o etapă dificilă, dar trebuie să-i respectăm familia”, a spus acesta.

Citește și
Studiu: Un nou efect devastator al COVID-19 asupra sănătății noastre

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video