Melania Trump, în război cu un istoric american: „Informații dezonorante”

Melania Trump a fost deranjată de afirmațiile unui istoric prezidențial despre modificările aduse de ea grădinii de trandafiri de la Casa Albă.

Melania Trump, în război cu un istoric american: „Informații dezonorante”

Autorul și istoricul prezidențial NBC News, Michael Beschloss, în vârstă de 65 de ani, a scris pe Twitter sâmbătă despre modificările drastice pe care fosta primă doamnă Melania Trump le-ar fi adus Grădinii Trandafirilor de la Casa Albă.

Pentru a-și susține afirmațiile, expertul a atașat și o fotografie cu rezultatul modificărilor aduse peisajului iconic, din care lipsesc aproape cu desăvârșire florile. „Eviscerarea Grădinii Trandafirilor de la Casa Albă a fost finalizată acum un an în această lună și iată rezultatul sumbru – decenii de istorie americană făcute să dispară”, a scris el.

Biroul de comunicare al Melaniei a ripostat duminică, postând o altă fotografie, dintr-un cu totul alt unghi, cu trandafiri înfloriți, și spunând că istoricul „și-a dovedit ignoranța postând o fotografie cu grădina la începuturile sale.”

„Grădina de trandafiri are parte de o înflorire sănătoasă și colorată a trandafirilor. Informațiile sale înșelătoare sunt dezonorante și nu ar trebui niciodată să aveți încredere în el ca istoric profesionist”, au mai scris pe Twitter purtătorii de cuvânt ai Melaniei.

Grădina a avut parte de o reamenajare semnificativă în 1961, când prima doamnă era Jackie Kennedy, iar proiectantă a fost horticultoarea Rachel Lambert Mellon. Atunci, președintele John Kennedy, proaspăt întors dintr-un turneu prin Europa, și-a dorit ca și la Casa Albă să existe o grădină egală în frumusețe cu cele pe care le văzuse prin Marea Britanie și Austria.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În vara anului 2020, Melania Trump a simțit nevoia să aducă niște modificări planului de acum 60 de ani, adăugând anumite specii de trandafiri și cerând construirea unei cărări noi în grădină, dar ideile ei nu au fost foarte bine primite. Ba chiar de la învestirea lui Joe Biden ca președinte, mai mulți americani au lansat o petiție prin care au solicitat revenirea la vechiul design al grădinii, numărul semnatarilor sărind deja de 80.000.

Citește și:

Omagiu emoționant pentru Prințul Philip, în ziua în care ar fi împlinit 100 de ani

Foto: Twitter, Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video