Cum a reușit campania lui Trump să fraudeze donatorii și să-i lase fără bani?

Campania lui Trump a pus la cale un sistem prin care punea donatorii să contribuie recurent cu bani la realegerea fostului președinte, fără știrea lor, arată o investigație New York Times.

Cum a reușit campania lui Trump să fraudeze donatorii și să-i lase fără bani?

Campania lui Trump este acuzată, într-o investigație realizată de publicația New York Times, că a fraudat donatorii, determinându-i să contribuie în repetate rânduri cu donații la eforturile pentru realegerea fostului președinte american, fără știrea lor.

În felul acesta, campania lui Trump a adunat milioane de dolari de la donatori, prin intermediul unei scheme destul de simple. Cei care donau pentru campanie online găseau pe site-ul respectiv mai multe căsuțe conținând informații, în care era deja bifat acordul persoanei respective de a i se retrage săptămânal donații în beneficiul campaniei. Este cunoscut faptul că oamenii tind să ignore astfel de bife, ceea ce mulți dintre donatori au făcut.

O primă astfel de căsuță bifată spunea: „Fă o donație lunară recurentă”, iar site-ul realizat de campania lui Trump mai cuprindea încă o căsută cu textul: „Fă această donație săptămânal până pe 3 noiembrie.” O altă căsuță deja bifată presupunea acordul oamenilor de a face o singură donație de o sută de dolari până pe data de 29 septembrie. Astfel, cei neatenți, care nu citiseră textul din respectivele chenare își exprimau fără știința lor acordul de a li se retrage bani din conturi.

Reporterii New York Times au stat de vorbă cu persoane care au avut de-a face cu consecințe financiare serioase după ce au ajuns, din neatenție, victimele escrocheriei puse la cale de campania lui Trump. Deși nu se poate estima precis suma strânsă prin acest șiretlic, se știe doar că fostul președinte american a fost obligat să returneze banii celor care și-au dat seama că li se retrag bani din cont fără voia lor, iar suma returnată acestora a atins 121 de milioane de dolari.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Chiar și după ce au căzut victime ale înșelătoriei, unii dintre cei intervievați și-au păstrat neatinsă încrederea în Donald Trump, acuzând responsabilii de campania lui Trump pentru incident. La scurt timp după publicarea materialelor, Donald Trump a venit și cu un răspuns oficial în care susține că donațiile au fost obținute legal și contestă încă o dată rezultatele alegerilor.

Citește și:
Andreea Bălan, fotografie inedită alături de iubitul ei, Tiberiu Argint

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video