Boala lui Donald Trump a fost mai gravă decât a comunicat acesta, după ce s-a infectat cu coronavirus

Boala lui Donald Trump, atunci când acesta a făcut Covid-19, a fost mai gravă decât a pretins, arată o investigație New York Times.

Boala lui Donald Trump a fost mai gravă decât a comunicat acesta, după ce s-a infectat cu coronavirus

Boala lui Donald Trump a fost mai severă decât a lăsat să se înțeleagă acesta, arată un articol New York Times, publicație care a aflat că inflamația din plămânii fostului președinte și nivelul scăzut de oxigen din sânge i-au făcut pe angajații de la Casa Albă să creadă că acesta va avea nevoie să fie intubat.

Boala lui Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, arată articolul, a fost mai gravă decât au transmis reprezentanții administrației americane și medicii săi la acea vreme. Sursele din staff-ul lui Trump arată că acesta avea niveluri foarte joase ale oxigenului în sânge pe parcursul bolii și că plămânii săi erau inflamați și plini de fluide, un simptom care este în mod normal asociat cu pneumonia.

Conform investigației NYT, boala lui Donald Trump a fost atât de severă încât nivelul oxigenului ajunsese spre 80%, în vreme ce în mod normal ar fi trebuit să fie la 95%. Astfel, angajații fostului președinte ar fi crezut că acesta va avea nevoie de un ventilator, înainte ca acesta să fie transferat la spitalul militar Walter Reed, pe 2 octombrie.

Trump a anunțat pe 2 octombrie, după miezul nopții, că el și Melania Trump au fost testați pozitiv și că vor „începe carantinarea și procesul de recuperare imediat”. Medicul Casei Albe Sean Conley a minimizat starea președintelui, dar până la finalul zilei acesta avea să fie internat, unii oficiali ai administrației declarând acum că semnele vitale ale acestuia erau „foarte îngrijorătoare”.

Medicul Conley a continuat să spună că boala lui Donald Trump „nu provoacă nici o îngrijorare clinică majoră”, dar a declarat că acesta a primit tratament cu steroizi, cu Remdesivir și cu anticorpi monoclonali care nu erau la vremea respectivă aprobați de FDA. Acum, NYT a arătat că un avocat de la Casa Albă a sunat un înalt reprezentant al FDA pe 1 octombrie, ca să vadă dacă agenția ce aprobă utilizarea medicamentelor poate să urgenteze aprobarea pentru acest tratament, astfel încât acesta să poată fi folosit de doi oficiali de rang înalt. Aparent, Melania Trump a refuzat doza sa, atunci când aceasta a fost obținută.

Citește și:
Melania Trump a refuzat să pozeze alături de soțul ei la aterizarea în Florida, iar momentul a devenit viral

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video