Trei lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori ești tristă și descurajată

Ești tristă, ți-ai pierdut motivația și totul pare negru, fără de sfârșit? În asemenea situații e necesar să privești lucrurile din trei unghiuri diferite.

Trei lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori ești tristă și descurajată

Sunt situații când ai senzația că resursele tale interioare s-au terminat. Ești tristă, nu mai vezi luminița de la capătul tunelului și, mai mult, ajung să te îndoiești puternic de tine. Consideri că tu ești de vină, nu ai fost în stare, nu ai făcut suficient, iar vocea ta critică interioară lovește și mai mult în partea ta vulnerabilă care deja suferă. Recadrează dialogul interior și reamintește-ți câteva aspecte esențiale despre tine.

Punctele tale forte

Când ești tristă, dezamăgită, te blamezi, uiți de toate calitățile tale, toate acele puncte forte pe care poți să te bazezi indiferent de situație. Chiar dacă s-a rupt creanga, pasărea se bazează pe aripile sale. Un clișeu de social media care totuși are un mesaj puternic. Fă o listă de resurse, calități. Nu te poți conecta la ele? Roagă cinci prieteni să îți spună ei cinci trăsături pozitive pe care consideră că tu le ai. Uită-te la aceste 25 de atribute pozitive și întreabă-te cum le poți accesa în situația dată.

Experiența ta

În clipele de vulnerabilitate te simți ca un bebeluș lipsit de apărare și incapabil să facă orice. Dar în realitate ești un adult care are în spate o bogată experiență de viață. Ce ai făcut în trecut în contexte similare? Ce a funcționat și ce nu? Cum experiența este un atu de neprețuit? Ce ai învățat din ea?

Valorile tale

Valorile și principiile de viață te pot ajuta să te privești cu mai multă încredere. Când îți aduci aminte cine ești, jocul se schimbă! Notează pe o hârtie toate aceste valori după care tu te ghidezi în viață, de ce sunt importante pentru tine, ce beneficii îți aduc ele și care au fost ocaziile când te-au ajutat. Cum ai privi tu o persoană care are asemenea valori, identice cu ale tale? Să zicem că ar fi prietena ta cea mai bună. Ce i-ai spune? Ce sfat i-ai da în cazul în care ea ar fi acum în locul tău? Ai respecta și valoriza mai mult un om cu astfel de principii? Atunci de ce nu o faci și cu tine? Nu crezi că meriți respectul tău și să te tratezi ca atare?

Citește și:
De ce să nu-l mai aștepți pe bărbatul ideal și tu să fii prioritatea numărul 1

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle