Trei hoteluri inedite din Paris

Crezi ca Orasul Luminilor nu iti mai poate rezerva nici o surpriza? Iti propunem trei hoteluri inedite, care sa iti schimbe parerea!

Hotel du Petit Moulin

La parterul cladirii de la numerele 29 – 31 de pe strada Poitou s-a aflat cea mai veche boulangerie din Paris, fapt ce l-a inspirat pe Christian Lacroix sa decoreze viitorul hotel avind mereu in gind o casa de papusi. Asa se face ca fiecare din cele 17 interioare difera prin decoruri, de la granita kitsch-ului la atmosfera zen. Peretii au fost si ei decorati cu schite ale designerului, textile inflorate sau covoare pepit. Fatada cladirii, precum si firma de la intrare dateaza inca din 1900, fiind inregistrate drept monumente istorice.

Hotel du Petit Moulin, 29-31, rue du Poitou, 75003 Paris, www.hoteldupetitmoulin.com.

Hotel Villa dEstrees

Daca esti in cautarea unui cuibusor de nebunii, poti incepe cu faimosul Cartierul Latin! Ascuns intr-o zona ferita de trafic, hotelul Villa dEstrees imbina arhitectura napoleoniana cu influentele nord-africane. Negrul sa­li­lor de baie, alaturi de movul peretilor si de rosul texti­lelor, confera o atmosfera intima, dublata de iluminatul su­mar. Petrece un week-end amoros, in cel mai elegant stil fran­tuzesc!

Hotel Villa dEstrees, 17, rue Git-le-Coeur, 75006 Paris, www.villadestrees.com.

Hotel Saint Merry

Lasa la o parte romantismul siropos si incearca o experienta gotica intr-o fosta casa parohiala datind din seco­lul XVII. Situat in imediata apropiere a catedralei Saint Merry, hotelul cu acelasi nume beneficiaza de o locatie ultracentrala, aflindu-se la doar citeva minute de mers pe jos de Notre Dame, Muzeul Picasso sau de Centrul Pompidou-Beaubourg, din cartierul Marais. Interioarele decorate cu candelabre din fier forjat si mobilier din lemn masiv pastreaza la vedere structura de piatra a peretilor, precum si birnele masive ce sustin acoperisul. Totul degaja un aer nobiliar.

Hotel Saint Merry, 78 rue de la Verrerie, 75004 Paris www.hotelmarais.com.

Citește și: Biserica Sacré Coeur, Paris – curiozități despre 'Castelul Alb din Cer'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism