Și bărbații sunt vulnerabili! Cum să te porți dacă iubitul tău a avut o zi proastă

Când bărbații au o zi proastă ei pot reacționa total diferit de cum o fac femeile. Ce trebuie să știi despre asta și care e atitudinea corectă.

Și bărbații sunt vulnerabili! Cum să te porți dacă iubitul tău a avut o zi proastă

Un bărbat care are o zi proastă duce în spate mult mai mult decât simpla încărcătură a zilei respective. El poartă pe umerii săi și expectanțele sau modelul de comportament alocat bărbaților. Respectiv că un bărbat trebuie să fie mereu puternic, învingător, descurcăreț, să nu-și arate sentimentele, iar vulnerabilitatea înseamnă slăbiciune. Desigur, tot aceste elemente sunt complet false, dar asta nu face ca bărbatului să-i fie mai ușor.

Dă-i voie să se ventileze

Sunt bărbați care atunci când au o zi proastă simt nevoia ca pur și simplu să se plângă. Vor să fie ascultați, să-și exprime nemulțumirile sau nedreptatea care i s-a făcut. Ascultă-l fără să-l întrerupi și fără să îi oferi soluții. Nu intra în rol critic, nu-l judeca.

Oferă-i spațiu

Altă categorie de bărbați se retrage. Există nevoia de solitudine, de a fi singuri cu gândurile lor, să rumege în liniște asupra situației și potențialelor variante de a o rezolva. Asta nu înseamnă că nu aveți suficientă intimitate emoțională să vină spre tine. Ci doar că are nevoie să fie cu sine și atât. Alții vor să se rupă de cele întâmplate și evadează într-o peșteră mentală, ca apoi să se poată conecta la tine și la familie. Acest bărbat poate că citește ceva online, butonează în neștire televizorul, se apucă să repare ceva prin casă, grădinărește, ori se duce la sală sau alergat. Nu-l presa, nu insista să stați de vorbă, dă-i voie să se apropie de tine în ritmul lui.

Validează-l

O zi proastă îi poate zdruncina încrederea în sine. Să nu se mai simtă atât de bun, important, priceput. Să nu uităm că pentru bărbați jobul, cariera reprezintă o dovadă a masculinității, penajul unui păun. Așa că nu exagera cu validările, astfel încât să sune fals sau artificial, dar subliniează-i progresele făcute, calitățile, arată-i tot ce a realizat până acum.

Ia-l în brațe

Îmbrățișările vor liniști partea sa vulnerabilă care este activată după o zi proastă. Îl vor face să se simtă protejat, că la tine găsește acel loc sigur unde să se retragă. Mai mult, studiile arată că îmbrățișările stimulează producerea de oxitocină, hormonul care ameliorează sentimentul de furie sau singurătate. Masajul spatelui poate fi și el o bună modalitate de a elibera tensiunea, iar dacă este înclinat spre spiritualitate puteți încerca împreună o meditație de câteva minute.

Gătește-i mâncarea favorită

Mâncarea este primul limbaj al iubirii pe care îl învățăm în relație cu mama. Ba chiar aceasta este una dintre modalitățile pe care multe mame le folosesc pentru a-și exprima iubirea față de copiii lor adulți. Fă-i această surpriză, fă-l să se simtă răsfățat, important, că el contează pentru tine.

Citește și:

Ai greșit față de partenerul tău? Cum să îți ceri scuze în mod corect

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle