Greșeli zilnice pe care le faci în relația de cuplu și nu-ți dai seama

Sunt greșeli comune în cuplu, poate nici nu știi că le faci, dar pot aduna tensiune, frustrare și genera certuri interminabile care pot fi prevenite.

Greșeli zilnice pe care le faci în relația de cuplu și nu-ți dai seama

Să nu ne amăgim, nu există relația perfectă sau partenerul perfect așa cum și tu ești departe de perfecțiune. Iar acesta este un lucru foarte bun! Cu siguranță trebuie să fie foarte greu să trăiești alături de cineva care frizează perfecțiunea. Iar în ceea ce privește greșelile, cu toții le facem, mai mari sau mai mici, atât în ceea ce privește partenerul de cuplu dar și propria persoană, cu impact ulterior asupra relației.

Te supraîncarci

Vrei să fii și parteneră dedicată, mamă bună, gospodină, să ajuți familia etc. Adică o mulțime de responsabilități care te fac să uiți de tine sau să te neglijezi cu bună știință. Timpul tău cu tine este limitat sau inexistent ceea ce te face să fii irascibilă și să izbucnești din motive prea puțin semnificative. Gândește-te la o listă de priorități și ce anume și cui mai poți delega.

Sunteți non stop împreună…

… ceea ce duce la instalarea unui oarecare sentiment de obișnuință sau plictiseală. Nu aveți cum să vă fie dor unul de celălalt, să abia așteptați clipa revederii. Nu discutăm despre vacanțe separate, dar câteva ore fiecare cu prietenii lui vă încarcă, vă mențin relațiile din afara cuplului și oferă acel spațiu în care vedeți că partenerul la un moment dat vă lipsește.

Manipulare emoțională

Ca să îți atingi obiectivul, orice ar fi acela, apelezi cu încredere la manipularea emoțională. Care din dragoste pentru tine poate funcționa de câteva ori, până când partenerul se simte, justificat, înșelat și jucat pe degete. Ori te confruntă și pot ieși scântei, ori se supune dar îl macină pe dinăuntru, ori începe să apeleze la diverse modalități de evitare. E mult mai sănătos să negociați din poziții de adult.

Comportament copilăresc

Voce subțire, variante de alint verbal sau comportamental, poate că au farmecul lor uneori. Dar în exces senzația este că în cuplu nu sunt două persoane mature, responsabile, care fac echipă… Aici poate intra și opțiunea de neștiutoare și neajutorată, neimplicată în luarea deciziilor. Sau când disimulezi, ca și cum nu ești la curent cu anumite informații importante pentru relația voastră.

Te prefaci

Că îți place ce a gătit, că ești interesată de ce îți povestește, de ce anume îl fascinează pe el sau activitățile pe care le propune. Prea puțin posibil să ai Oscarul pentru rol principal, așa că e mai util pentru tine și pentru el să fii sinceră, fără să îi refuzi însă oferta de conectare.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Ghicirea gândurilor

Te iubește, te cunoaște foarte bine, așa că de ce nu știe ce gândești?! Pentru că nu citește mintea nimănui, nici măcar pe a ta. Prin urmare, dacă nu verbalizezi nu știe ce îți dorești. Iar legat de verbalizare mai este acea nuanță în care arunci totul în spatele partenerului sau proiectezi pe el ceva care se întâmplă cu tine… Atunci când stați de vorbă ești atentă ca să înțelegi sau ca să ripostezi cât mai tăios? Un alt aspect la care este util să meditezi…

Citește și:
Nu te vrea, dar nici nu te lasă în pace. Semne că ești într-o relație din care e mult mai sănătos pentru tine să ieși

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video