6 moduri prin care sa-ti faci timp mai mult pentru tine

Cand vine vorba despre timpul liber, niciodata nu putem avea prea mult.

6 moduri prin care sa-ti faci timp mai mult pentru tine

Din pacate, viata nu incetineste si nu o va face niciodata, asa ca cea mai buna modalitate prin care putem avea niste timp de relaxare este sa il luam din alta parte. O zi fara obligatii nu ne va cadea pur si simplu in brate, asa ca daca vrei sa gasesti mai mult timp pentru relaxare, cel mai bine este sa iti dai seama de anumite moduri prin care poti sa iti organizezi mai bine viata. Incearca urmatorii pasi care te vor ajuta sa iti faci mai mult timp pentru tine!

1. Programeaza-ti o zi in calendar

Poti gasi mai mult timp pentru tine daca chiar vei insemna o zi in calendar. Incearca sa incepi cu una sau doua ore, pana vei ajunge sa iti programezi o zi intreaga. Nu pune nimic altceva in acea zi. Acel timp este numai al tau si nu trebuie sa te simti vinovata.

2. Automatizeaza tot ce se poate

Orice poti face pentru a pune anumite obligatii pe pilot automat te va ajuta sa iti eliberezi o parte din timp. Prin eliminarea nevoii de a te gandi la aceste lucruri, vei gasi mai mult timp personal.

3. Organizeaza-te

Nimic nu economiseste timpul mai bine decat ordinea. Haosul te poate face sa pierzi o gramada de timp, ca atunci cand nu poti gasi anumite lucruri, cand intarzii la intalniri sau cand uiti.

4. Evita social media

O metoda foarte buna de a economisi ore intregi este sa petreci mai putin timp pe Facebook sau pe alte retele sociale. Exista o gramada de site-uri de social media, asa ca alege-le pe cele doua sau trei care iti plac cel mai mult, iar pe restul verifica-le ocazional.

5. Dormi destul

Daca ai parte de somn suficient, vei fi mai productiva si vei rezolva mult mai repede ceea ce ai de facut. Daca esti mai putin productiva, vei avea nevoie de mai mult timp sa indeplinesti o anumita sarcina si astfel vei avea mai putin timp pentru tine.

6. Fa-ti o lista de prioritati

Una dintre cele mai mari greseli este aceea de a nu putea sa iti faci ordine in prioritati. Task-urile nu sunt egale in urgenta cu care trebuiue rezolvare, chiar daca sunt la fel de importante. Multi oameni simt ca nu au timp sa le faca pe toate. Prioritatile trebuie sa includa si timpul petrecut cu cei dragi, timpul petrecut la sala si hobby-urile.

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle