Cum poate o persoana prea ambitioasa sa strice o relatie

Persoanele foarte ambitioase pot intotdeauna sa realizeze cu succes aproape orice, insa nu la fel sta treaba si in cazul relatiilor.

Cum poate o persoana prea ambitioasa sa strice o relatie

Pastrarea unei relatii sanatoase poate fi punctul slab al celor care sufera de dorinta de a reusi. Asta pentru ca o relatie nu este un scop care trebuie indeplinit si taiat de pe lista cu „lucruri de facut'. Atitudinea care functioneaza pentru job nu este intotdeauna buna si pentru relatii. Iata cum modul de a fi al persoanelor prea ambitioase poate dauna unei relatii:

1. Sunt dependente de munca

Aceste persoane sunt primele care ajung dimineata la birou si ultimele care pleaca. Accepta proiecte uriase, pentru ca se simt responsabile. La scoala au studiat fara odihna si au avut numai note de 10. Insa, ca adult, timpul este o comoditate valoroasa, iar partenerul trebuie pus pe primul loc. O relatie nu va functiona dupa atractia initiala daca partenerului nu i se acorda atentia necesara. Fara timp petrecut impreuna, cei doi se vor indeparta.

2. Simt nevoia sa controleze totul

Pentru a avea o relatie de succes, trebuie sa renunti la o parte din nevoia de control. Foarte multe persoane prea ambitioase nu se descurca bine cu compromisurile si au tendinta sa prefere sa fie singure.

3. Nu sunt niciodata multumite

„Destul de bine' nu este un termen pe care aceste persoane il folosesc prea des si nu este acceptabil. Este destul de dificil sa aveti parte de o seara distractiva in oras atunci cand partenerul nu este multumit de nimic si totul trebuie sa decurga conform planului.

4. Pun presiune pe partenerii lor

Persoanele prea ambitioase pot cauza probleme in viata sentimentala daca vor tine cont de fiecare contributie pe care partenerul o face la relatie. Pot sfarsi prin a fi pline de resentimente daca simt ca depun mai multa munca sau fac mai multe sacrificii, iar aceste resentimente se pot transforma in frustrare pe termen lung.

5. Sunt concentrate pe viitor

Persoanele foarte ambitoase, setate pe indeplinirea unor task-uri, au tendinta sa traiasca in viitor. Atunci cand li se cere sa fie prezente, au probleme. Se gandesc in mod constant la ceea ce trebuie sa faca mai departe in loc sa acorde atentie imprejurimilor, iar asta ii opreste din a fi relaxate si din a se distra. De asemenea, ar putea sa nu observe nevoile partenerului.

6. Nu stiu cand sa renunte

O parte importanta a relatiei este constientizarea faptului ca s-a terminat. Statul intr-o relatie nefericita va va cauza amandurora si mai multa durere si va va opri din a merge mai departe.

7. Sunt competitive

A fi foarte competitiv ajuta persoanele ambitioase la locul de munca si la scoala, dar poate dauna unei relatii. Intr-o relatie sanatoasa, partenerii ar trebui sa se ajute si sa se bucure unul de succesul celuilalt. Asa ca este important sa te concentrezi pe fericirea celuilalt, nu pe a castiga.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle