Cum arata cel mai bun hotel din lume?

Nihiwatu, un resort de lux ce se gaseste pe insula mai putin cunoscuta, Sumba, a castigat pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru cel mai bun hotel din lume in topul “Travel + Leisure – World’s Best Awards”.

Cum arata cel mai bun hotel din lume?

Resortul Nihiwatu din Indonezia, a fost infiintat in 1988, de catre un surfer american impreuna cu sotia sa de nationalitate germana, fiind la inceput, un refugiu de surf cu 10 camere. Insa, dupa ce acesta a fost imbunatatit gradual intr-un resort de lux, Nihiwatu, a fost achizitionat de catre antreprenorul american Chris Burch in anul 2012.

Acesta este localizat la aproximativ 400 km departare de Bali, in directia estica si prezinta un design traditional al insulei Sumba, cu casutele care au acoperisul specific, iar hotelul abunda in opera de arta emblematice si materiale textile deosebite in proprietatile sale private si in vile si are de asemenea, cate o piscina pentru fiecare camera.

Nihiwatu este cunoscut pentru imprejurarile incredibile si pentru puternica sa conexiune cu comunitatea, iar proprietatile variaza de la o casa in copac cu un pod din bambus si o piscina imensa pana la o vila cu un dormitor si un dus in aer liber.

Hotelul indonezian ofera de asemenea cursuri de surf, de yoga, de echitatie, de pescuit, servicii de spa si excursii zilnice pe tarm, dar si in padurea tropicala protejata. De asemenea, acesta detine si propria fabrica de ciocolata.

Pe langa succesul impresionant din intreaga lume, asa cum am specificat, Nihiwatu are si o conexiune foarte puternica cu comunitatea. Astfel ca, acesta investeste foarte mult in imprejurari, prin Fundatia Sumba, partial infiintata din profitul hotelului, in crearea si suportul proiectelor bazate pe comunitate. Angajatii resortului sunt aproximativ 90% localnicii insulei, iar fundatia se implica in proiectele ce privesc sanatatea si educatia localnicilor.

Citeste si:
Cele mai spectaculoase hoteluri si restaurante subacvatice

Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism