Conspiratii, de Alex. Leo Serban

Pe M6 exista o emisiune (Nouveau look se cheama, sau asa ceva) care reprezinta argumentul definitiv ca lumea nu este condusa de politicieni, bancheri & corporatii trans­nationale (asa cum, probabil, credeati), ci de stilisti.

Conspiratii, de Alex. Leo Serban

Principiul emisiunii e simplu, dovada ca a fost importat si la noi: se iau citiva amarasteni la care nu se uita nici dracu’, se expun judecatii celor de pe strada, se conving ca asa nu mai merge, se duc la specialistii celei de-a doua vieti pamintene, se trec prin malaxorul „relookarii” (par, toale…) si se restituie familiilor sau consortilor – happy end!

Pe vremea basmelor, chestia se facea cu o miscare scurta de bagheta magica si implica zine. Astazi, zinele sint stilistii. Toate bune si frumoase, la drept vorbind multi dintre cei opriti pe strada chiar aveau nevoie de-o matura peste fata, dar pe mine, unul, chestia asta ma oftica la culme pentru ca am impresia ca e o conspiratie generala contra nasoilor si nasoalelor.

Si asta nu face bine la birfa. Deja, cu corectitudinea asta politica, tendinta e sa-ti pui singur plasture la gura si sa nu mai zici nimic… Nu doar ca e chestia cu conspiratia, mai e si asta cu transpiratia. Sa nu transpire cumva ca nu-ti place de X sau de Y, ca e naspa. Repari pe-o parte, strici pe alta.

Pe linga „Conspiratia gene­rala a Frumusetii prin Stilist sau Bisturiu”, exista si „Conspiratia generala a Gurilor Cusute”, si ambele conspira sa te enerveze ceva de speriat. Adica, ma scuzi, daca nu mai e voie sa zici nimic de rau despre nimeni (asta, pe de-o parte) si toata lumea va fi frumoasa, vesela, politicoasa, eu va zic de-acum pa si ma mut pe Marte.

Pe de alta parte. C-asa nu se mai poate. Mai ales ca – ati vazut? – acum au ajuns sa te minta pe fata. Revista People o pune pe coperta pe Jennifer Aniston printre „cei mai frumosi oameni din lume”… Pe uritul de Usher, la fel. Miine va fi rindul chihuahei de Reese Witherspoon, iar poimiine, al lui Steven Tyler!!

Conspiratie, va zic. Lumea-ntreaga e condusa de-o oculta. Sau de mai multe. E ca-n Codul Da Vinci. Asa ca v-am lasat, va pup. Se pare ca pe Marte nu exista stilisti. Vreti dovada? OK: de cind se stie, acolo nu se poarta decit verdele. Si urechile lungi. Si birfele lungi. Ce mai, raiul pe pamint. Doar ca e pe Marte.

Articol publicat in ELLE Septembrie 2005
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle