Cele mai frumoase 10 orășele din Europa, unde merită să îți petreci vacanța

Dacă plănuiești o vacanță relaxantă în Europa, trebuie să vizitezi unul dintre aceste orășele.

Există orășele de poveste în Europa în care trebuie să ajungi. Fie că vrei să te pierzi pe străduțe, să deguști numeroase preparate tradiționale sau pur și simplu să te relaxezi, în aceste locuri o vei putea face.

1. Conques, Franța


Dacă ați ajuns în zonă și aveți la dispoziție o zi, ar trebui să dați o fugă la Conques. Unul dintre cele mai frumoase sate ale Franței este construit în stil romantic și se află situat la 100 kilometri de Albi. Așezarea lui amintește de satul Hallsttat, din Austria. Conques este un sat mic, desprins parcă din povești, care este vizitat anual de sute de mii de turiști, printre care și pelerini care fac Camino de Santiago. Acesta este un loc important al creștinismului medieval, unde veți găsi un peisaj natural fascinant, vara fiind înconjurat de o vegetație exuberantă.

2. Hallstatt, Austria

Acest sat este situat între Graz și Salzburg și este supranumit „cel mai frumos oraș din Austria”. Cu siguranță îți va oferi un peisaj care îți va taia răsuflarea. Veți fi fermecați de claritatea apei din lacul Hallstat (Hallstätter See), de lebedele care se plimbă grațioase acolo, de localnicii imbrăcați tradițional (femeile poartă Dirndl, iar bărbații Lederhosen), de pomii fructiferi crescuți pe zidurile caselor și de mireasma ștrudelului cu mere care se simte pe străzi. Și încă ceva, știți că în China există o replică a acestui sat în localitatea Huizhou, din provincia Guangdong (sudul Chinei)? Da, ați citit bine, chinezii au copiat un întreg sat!

3. Manarola, Italia

Satul este situat în provincia La Spezia către Monterosso, Manarola fiind probabil și cel mai vechi din Cinque Terre, care se află pe malul Mării Ligurice, ținând cont de atestarea bisericii San Lorenzo din anul 1338. Acest sat este un conglomerat de clădiri colorate în nuanțe vibrante care te vor fascina. Numele Manarola, cel mai probabil, vine de la latinescul „magna rota”, referire certă la roata morii din sat. Aici se mănâncă cei mai buni calamari și fructe de mare prăjite, la coif de hârtie.

4. Civita di Bagnoregio, Italia

Acest minunat sat vulcanic mediaval a fost construit de etrusci acum 2500 de ani și este situat pe o culme cu vedere spre un canion. Din păcate se află în pericol constant din cauza posibilității erodării clădirilor din moment în moment. Acest loc de poveste poate dispărea dacă clădirile nu vor fi fortificate în curând.

5. Soglio, Elveția

Satul se află în Elveția, în apropiere de granița cu Italia, fiind amplasat departe în munți. Este faimos pentru că ar fi fost muza pictorului elvețiano-italian Giovanni Segantini, la sfârșitul anilor 1800, inspirându-l să creeze tablouri superbe.

6. Reine, Norvegia

Cât de minunat poate fi un sat de pescuit? Absolut minunat! Acest sat este foarte pitoresc, având casele albe și roșii, vârfuri de stâncă superbe și o priveliște în mod incontestabil magnifică asupra Luminilor Nordului. Ai nevoie de mai multe motive pentru a-l vizita? Acest sat are doar 300 de locuitori, și, dacă ești în căutarea unui loc liniștit, aici cu siguranță te vei odihni.

7. Albarracin, Spania

Acest sat din sudul zonei rurale Aragon întruchipează frumusețea „vechii Spanii”, mai ales cu catedrala sa incredibilă, care este un amestec de stil renascentist și gotic. Arhitectura tuturor ruinelor maure din această zonă a Spaniei este fascinantă, dar Albarracin este de departe cel mai frumos punct de reper al acelei perioade.

8. Freiburg, Germania

Freiburg se află la marginea Pădurii Negre, și are o catedrală în stil gotic impresionantă. Străzile pietruite și casele foarte viu colorate arată ca desprinse dintr-o carte de povești. Trebuie să ajungi aici să vezi o altă față a Germaniei.

9. Bibury, Anglia

Dacă te uiți la cuvântul „ciudat” în dicționar, suntem destul de siguri că Bibury va fi acolo. Satul arată că o scenă din filmul Lord of the Rings, fiind colorat în nuanțe de roz și mov. Să nu mai vorbim despre Arlington Row și căsutele sale vechi de secole păstrează o parte din farmecul acestui sat. Ah, încă ceva Bridget Jones Diary a fost filmat aici!

10. Folegandros, Grecia

Întreaga Grecie este înconjurată de ape de un albastru intens, însă această insulă de o frumusețe naturală sălbatică, situată între Paros și Santorini este un loc cu adevărat special. Deși se află în apropiere de insulele populare ale Cicladelor, insula Folegandros rămane departe de turismul de masă și păstrează un caracter autentic neavând aeroport sau vase de croazieră în apropiere. Dacă vă doriți liniște și un răsărit elen perfect atunci acesta este locul pe care îl căutați.

Citește și:
10 femei celebre care au vorbit despre experiențele lor ca mame singure

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism