Ce imbunatatiri poti face unui apartament in care tocmai te-ai mutat

Ce imbunatatiri poti face unui apartament in care tocmai te-ai mutat

Atunci cand cumperi un apartament nou si cand iti aloci toate resursele financiare, fizice si temporale, vrei ca totul sa fie perfect si finalul sa fie pe masura asteptarilor. Esti atent la toate detaliile si investesti mult timp si bani ca apartamentul pe care il vei numi de acum in colo 'acasa' sa corespunda intru totul nevoilor tale.

Inca din momentul cautarii in anunturile de vanzare apartamente, achizitionarea acestuia pana la renovarea si imbunatatirea acestuia, intregul buget tau se va indrepta catre acest proces. Pe langa demersurile initiale, trebuie sa te gandesti si la cele post-cumparare, precum imbunatatirea finisajelor si amenajarea cu cea mai buna mobila.

Imbunatatiri pentru un apartament

Trebuie sa ai in vedere atat imbunatatiri generale, cat si imbunatatiri speciale, care iti transforma apartamentul pe care tocmai l-ai cumparat.

1. Imbunatatiri generale

Orice apartament are nevoie de o imbunatire la nivelul instalatiilor si sistemelor de incalzire. Daca ai optat pentru un apartament vechi, atunci trebuie sa verifici tevile, starea caloriferelor si, bineinteles, starea centralei termice. Daca acestea sunt uzate si nu mai au randament ridicat, atunci trebuie sa iei in considerare inlocuirea acesteia cu o centrala termica performanta care are functii speciale de extra-confort. Pentru ca este numarul 1 pe piata si ca este prima alegere a romanilor, cand vine vorba de confortul termic, noi iti recomandam centrala termica de la Ariston. Eficienta, calitate, confort si functionalitate optima.

Totodata, verifica geamurile, usile si termoizolatia apartamentului. Este foarte important acest aspect pentru a nu exista pierderi de caldura. Daca geamurile nu sunt termopane, atunci ideal ar fi sa iti indrepti atentia catre geamuri si usi termorezistente.

2. Imbunatatiri speciale

In ceea ce priveste procesul de amenajari speciale, care tine mai mult de aspectul estetic al apartamentului, fiecare om trebuie sa ia in considerare propria imaginatie si sa se ghideze dupa propria creativitate. Bineinteles, dozata cu anumite reguli si recomandari. Foarte la moda, in ultima perioada, este pictura pe pereti. Spre exemplu, proprietarii de locuinte, pe langa vopsitul peretilor, apeleaza la diferite artificii artistice. Pictura pe pereti si pe mobilier devine un element de originalitate si chiar deosebit. Transforma orice incapere anosta, intr-una plina de viata, plina de culoare si dinamism. Si nici nu trebuie sa fii un pictor talentat. Iti cumperi materiale de pictura, precum culori acrilice pentru pictura pe diverse materiale, pensule si sabloane dupa care sa te ghidezi.

Sa iti amenajezi apartamentul pana la cele mai mici detalii este foarte important si greu. Trebuie sa fii constient investitiile sunt si financiare si temporale si ca simplu nu este. Inarmeaza-te cu rabdare si, preferabil, fa un plan pe care sa il urmezi.

Sursa foto: www.pexels.com

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle