4.000 de kilometri in Africa

O excursie de trei saptamini in Africa este o aventura „once in a lifetime“. Bun venit intr-o lume a contrastelor, de la deserturi si savane pline de salbaticiuni la cele mai luxoase lodge-uri.

Sint excursii pe care le organizezi in functie de locul de pe planeta pe care vrei sa-l vizitezi, altele in functie de temperatura la care vrei sa-ti petreci cele citeva zile sau saptamini libere, dar sint si vacante pe care le organizezi in jurul unui hotel care ti-a placut si la care revii pentru ca ai certitudinea ca acolo te vei simti bine, te vei relaxa. In general, aceste hoteluri au atasata si cite o activi­tate: fie ca e vorba de hoteluri-spa, unde intri azi si iesi abia peste doua saptamini, timp in care te impachetezi, exfoliezi, masezi, pina iti este eliminata si ultima toxina din organism, fie ca este vorba de hoteluri-lodge, atunci cind vine vorba de un safari. „Safari“ era cuvintul care imi revenea mereu in minte, in ultima vreme, atunci cind imi planificam vacantele, asa ca am hotarit sa… „give it a try”. Mai ales ca de toata organizarea s-ar fi ocupat niste prieteni care lucreaza in industria de travel (www.xoprivate.com), asa ca nici nu trebuia sa-mi bat capul prea mult.

Nu sint o persoana de „outdoor”, adica prietena cu natura si locuitorii ei, pot spune chiar ca mi-e frica de toate patrupedele care imi ies in cale, pina acolo incit voi traversa intotdeauna pe cela­lalt trotuar atunci cind voi vedea un ciine in libertate. Deci, ai ghicit, safariul meu a fost organizat in functie de lodge-urile la care urma sa stau si nicidecum in functie de aglo­merarea de lei si leoparzi pe metru patrat. Cu toate ca, la un moment dat, lucrurile acestea doua au coincis de minune.

Asadar, inarmata cu harti, zeci de rezervari (urma sa stau 3 saptamini pe continentul african), vize care mai de care si multe vaccinuri si pastile, am plecat cu un grup de prieteni in Africa. Am aterizat la Cape Town (dupa infinit de multe ore de zbor – ca sa-mi iau cel mai ieftin bilet de avion a trebuit sa fac tranzit in 3 locuri!), de unde am inchiriat cele citeva masini de teren cu care urma sa parcurgem cei 4.000 de kilometri pina la Victoria Falls, in Zambia si Zimbabwe – adica urma sa traversam o parte din Africa de Sud, Namibia, Botswana. Un proiect indraznet, imi spuneam in minte, uimindu-ma si eu de curajul de care am dat dovada acceptind sa merg in aceasta expeditie (asta avind in vedere ca: sint ipohondra, sint microfoba, am si norocul sa ma imbolnavesc din te miri ce, sa fac alergii, reactii la diverse alimente etc. – deci nu sint chiar o companie foarte placuta pentru cei alaturi de care imi petrec vacantele).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism