10 seriale pe care să le urmărești dacă „Bridgerton” se numără printre preferatele tale

Bridgerton este serialul momentului și toată lumea vorbește despre el. Dacă deja l-ai urmărit, îți propunem alte seriale care se încadrează în aceeași temă.

Bridgerton, serialul bazat pe seria de opt romane scrise de Julia Quinn, deja ne-a cucerit inimile. Este unul dintre serialele momentului care se bucură de un succes fantastic și are și de ce, dacă stăm să ne gândim la chimia dintre actorii Phoebe Dynevor și Regé-Jean Page

Bridgerton a ajuns într-un timp foarte scurt la inimile publicului și mulți sunt în căutarea unor seriale care să fie asemănătoare, până când ne vom putea bucura și de sezonul doi. Așadar, iată o listă de pelicule la fel de dramatice și pline de romantism, perfecte dacă tocmai ai terminat Bridgerton:

1. The Great

În serialul The Great o regăsim pe actrița Elle Fanning în rolul Reginei Ecaterina a II-a, înainte de a deveni cea mai longevivă regină din Rusia. Ea se mută în Rusia în timpul secolului al XVIII-lea, ocazie prin care își dă seama că soțul nu este apt pentru a conduce regatul. Așa că, ea este nevoită să aleagă între fericirea ei și viitorul Rusiei.

2. Vanity Fair

Vanity Fair este o adaptare a romanului de dragoste din 1848 scris de William Makepeace Thackeray. Deși Războaiele Napoleoniene sunt în plină ascensiune, Becky Sharp (Olivia Cooke) își sfidează poziția socială pe care o ocupă și încearcă să avanseze pe scara aristocrației engleze, fără să se preocupe prea mult de consecințele care pot apărea.

3. North & South

North & South este o miniserie din 2004 care are la bază romanul cu același nume. Adaptarea urmărește diferențele sociale din Anglia dintre zona de nord, acolo unde oamenii erau considerați muncitori, și sud, unde aceștia erau sofisticați. Familia Hale trebuie să se deplaseze spre nord, iar astfel diferențele se amplifică.

4. Downton Abbey

Acțiunea din serialul britanic Downtown Abbey se petrece în jurul anului 1912, în ținutul Yorkshire. Pe lângă faptul că urmărește viața familiei Crawley, mai poți vedea și rivalitatea dintre Mary și Edith, două surori care au personalități complet diferite. Iar sora lor mai mică, Sybil, este considerată cea mai rebelă din familie. Cele șase sezoane ale serialului nu au fost de ajuns, iar fanii s-au putut bucura și de o continuare e poveștii sub forma unui film cu același nume.

5. Harlots

Serialul Harlots surprinde tema muncii sexuale. Margaret Wells, care e proprietara unui bordel, duce o luptă în ceea ce privește acest rol, dar și de cel de mamă, ea crescându-și fiicele la Londra în secolul al XVIII-lea. Atunci când afacerea ei este atacată de o altă femeie, Margaret face tot posibilul pentru a-și păstra afacere, chiar cu prețul propriei familii.

6. Sanditon

Theo James, pe care l-ai văzut în trilogia Divergent, ar putea fi punctul de interes din serialul Sanditon, care e adaptat după ultimul roman neterminat al lui Jane Austin. Serialul o surprinde pe Charlotte Heywood, o tânără care își părăsește viața liniștită și se mută într-un sat de pescari pe care Sidney Parker încearcă să îl transforme într-o stațiune la malul mării.

7. Poldark

Ross Poldark se întoarce în Anglia, după ce a luptat în Revoluția Americană. Toți apropiații și familia credeau că a murit, iar iubita lui din copilărie s-a căsătorit cu altcineva cât timp era în război. Tatăl lui a murit, iar bunurile pe care le-a lăsat drept moștenire s-au deteriorat. Întors acasă, el trebuie să își reconfigureze viața și în cele din urmă își va găsi dragostea acolo unde nici nu aștepta.

8. Outlander

Outlander spune povestea unei infirmiere, pe nume Claire Randall, care supraviețuiește celui de-Al Doilea Război Mondial însă, datorită unor pietre magice, și care se întoarce în timp în Scoția anului 1743. Ea încearcă să se întoarcă acasă – chiar dacă pe drum se îndragostește de Jamie Fraser și uneori mai încearcă să controleze timpul.

9. The Spanish Princess

The Spanish Princess este o dramă romantică de două sezoane care surprinde povestea primei soții a Regelui Henric al VIII-lea, Ecaterina de Aragon. În rolul principal o regăsim pe Charlotte Hope, care își iubește soțul, în ciuda comportamentului îngrozitor pe care îl are față de ea.

CONȚINUT VIDEO ELLE

10. The Tudors

În serialul The Tudors vei descoperi o istorie a cuceririlor Regelui Henric al VIII-lea, în timpul domniei sale de aproape patru decenii de la începutul secolului al XVI-lea. Jonathan Rhys Meyers, cel care îl interpretează pe Regele Henric al VIII-lea, te va cuceri de la prima apariție. 

Citește și:
Bridgerton sezonul 2 – TOTUL despre cel mai apreciat serial al momentului

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video