10 filme fantasy, pe care merită să le urmărești oricând ai ocazia

Uneori simțim nevoia de a evada din stresul cotidian, iar aceste filme fantasy sunt soluția perfectă pentru acele momente.

În ultima vreme resimțim tot mai puternic stresul și ne dorim să evadăm din cotidian, iar un film cu tematică fantasy este varianta ideală și la îndemână pentru momentele când vrei să descoperi povești pline de magie. 

Lupta dintre bine și rău pare să fie ideea principală care se regăsește în mai toate filmele fantastice, sub diferite forme, însă te lăsăm să descoperi poveștile acestor 10 pelicule:

1. Labyrinth (1986)

Sarah, o tânără în vârstă de 16 ani, trebuie să aibă grijă de fratele ei, Toby, la insistențele tatălui său și a mamei sale vitrege. Toby plânge fără oprire, iar Sarah își dorește ca fratele ei vitreg să fie luat de către Jareth, regele Goblinilor. Toby se oprește din plâns, însă, Sarah își dă seama că dorința ei a fost îndeplinită, iar fratele ei într-adevăr a dispărut. Așa că, Sarah va fi nevoită să facă tot posibilul să își aducă fratele vitreg înapoi înainte de miezul nopții.

2. The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz este unul dintre filmele clasice pe care trebuie să le vezi. Atunci când o tornadă lovește Kansas, Dorothy și câinele ei, Toto ajung într-o lume magică. Ea își face noi prieteni în drumul spre Vrăjitorul care speră să o poată ajuta să ajungă acasă în Kansas.

3. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Celebra serie Harry Potter a creat isterie în rândul adolescenților și continuă să fie o inspirație și în ziua de astăzi. După ce și-a petrecut vara în Privet Drive, Harry se întoarce la Hogwarts. Puțini dintre elevi îl cred pe el sau pe Dumbledore că Valdemort s-a întors cu adevărat. Harry încearcă să afle ceea ce caută Voldemort.

4. The Princess Bride (1987)

The Princess Bride e bazat pe romanul cu același nume scris de William Goldman. Acesta debutează cu un băiețel care este bolnav, iar bunicul său apelează la o modalitate inedită de a-l face să se simtă mai bine, și anume începe să îi citească povești. Chiar dacă inițial nu este entuziasmat, ulterior devine tot mai interesat de aventura unui bărbat care vrea să o salveze pe femeia pe care o iubește, înainte ca ea să se căsătorească cu un prinț.

5. Twilight (2008)

Poate că nu te-ai aștepta ca printre recomandările noastre să găsești și Twilight, însă trebuie să recunoști că la vremea lansării cunoscuta serie a făcut valuri. După ce mama ei se recăsătorește, Bella Swan decide să locuiască alături de tatăl ei în Forks, Washington. Ea îl întâlnește la liceul la care merge pe Edward Cullen, un băiat misterios, care nu seamănă cu niciun băiat din cei pe care i-a cunoscut până atunci. Cei doi încep o poveste de dragoste pasională, iar Bella descoperă că Edward este vampir.

6. Thor (2011)

Thor este alungat din tărâmul fantastic de către tatăl său și este trimis pe Pământ pentru a trăi printre oameni. Acolo, el se îndrăgostește de Jane Foster. În foarte scurtă vreme, Thor se acomodează pe Pământ și ajunge să îi protejeze pe oameni, mai ales după ce un vechi dușman își face simțită prezența. 

7. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Willy Wonka & the Chocolate Factory este un film care te va purta cu gândul la copilărie. Charlie își dorește cu ardoare să primească un bilet care îi asigură un tur în misterioasa fabrică de ciocolată a lui Willy Wonka. Însă, familia lui nu dispune de posibilitățile materiale și nu îi poate cumpăra acest bilet. Însă, cum magia chiar există dacă într-adevăr crezi în ea, el primește șansa de a face un tur al fabricii.

8. Matilda (1996)

Matilda este unul dintre filmele celebre din anii ’90. Spune povestea unei fetițe inteligente și rafinate, care este trimisă de părinții ei la o școală condusă de o directoare care nu îi face zilele prea ușoare. Pe măsură ce are divergențe cu directoarea, Matilda începe să își dea seama că are un dar și capătă puteri speciale. După câteva zile în care exersează, Matilda își va folosi puterile în avantajul ei, pentru a o face pe directoarea școlii să plece.

9. Stardust (2007)

Stardust surprinde o poveste de dragoste ușor atipică. Tristan Thorne se îndrăgostește de una dintre cele mai frumoase fete. El îi promite iubitei sale că va recupera o stea căzătoare pentru a-și dovedi dragostea față de ea, astfel că va porni într-o aventură în tărâmul magic. 

10. Pan’s Labyrinth (2006)

Citește și:
Filme despre care probabil nu știai că sunt inspirate din evenimente reale

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle