Ai o piele sensibilă? Cum îți afectează viața acest aspect

Pielea sensibilă necesită atenție și îngrijire îndelungată, o rutină care trebuie să conțină doar anumite produse benefice țesutului. Indiferent de gradul de sensibilitate, acest lucru îți influențează viața în mai multe privințe.

Ai o piele sensibilă? Cum îți afectează viața acest aspect

Pielea acționează ca un scut împotriva factorilor externi, din mediu, care pot cauza iritarea pielii prin roșeață, mâncărime sau erupții. Pielea sensibilă trebuie să fie îngrijită corespunzător, tocmai pentru a nu-i provoca și mai mult rău. Potrivit unui studiu recent, o femeie folosește în fiecare zi 12 produse cosmetice diferite care conțin, în total, 168 de ingrediente unice, la care se adaugă poluarea, schimbările hormonale și anxietatea. Toți acești factori contribuie la sensibilizarea și deteriorarea pielii.

Confruntându-ne cu această situație, facem greșeala de a alege, drept remediu, orice cremă hidratantă, o soluție care, pe termen lung, nu va trata problema.

La Roche-Posay vine în ajutorul tuturor femeilor care sunt în căutarea unei soluții de combatere a provocărilor pielii sensibile. Toleriane Sensitive este o cremă hidratantă prebiotică ce protejează și calmează pielea, redându-i confortul. Datorită procentului de 0% parfum și alcool, aceasta este potrivită chiar și pentru bebeluși. Ingredientele active dermatologice de care dispune permit utilizarea ei și sub forma unei baze pentru machiaj.

O piele sensibilă ne poate influența viața din mai multe perspective, iar noi îți dăm toate detaliile:

Rutina de dimineață de îngrijire a pielii poate avea un impact pe tot parcursul zilei

Pentru multe femei, dușul fierbinte la prima oră a dimineții poate avea efecte nedorite, spre exemplu, o roșeață vizibilă. Acest lucru duce la scăderea stimei de sine, oferind nesiguranță și disconfort, mai ales dacă te afli într-o postură importantă la locul de muncă, ai o întâlnire sau o prezentare. Pentru a evita această situație, se recomandă ca dușul să fie de scurtă durată, iar apa potrivită. Cel mai bun moment pentru aplicarea cremei hidratante este la cinci minute după duș. Săpunurile alcaline pot afecta bariera protectoare a pielii; în acest caz, apa micelară și laptele de curățare sunt cele mai bune alternative.

Un machiaj nepotrivit îți poate afecta viața socială

Machiajul a reprezentat, dintotdeauna, o formă de exprimare, un ritual, cu atât mai mult pentru femeile pasionate, pentru care acest moment al zilei este o adevărată plăcere. În ceea ce le privește pe femeile cu pielea sensibilă, rutina de machiaj poate fi un adevărat chin. Alegerea produselor cosmetice trebuie să fie făcută responsabil, cu mare atenție asupra ingredientelor fiecăruia. Așa cum am precizat mai sus, cele 168 de componente ale cosmeticelor folosite într-o singură zi de o femeie pot afecta țesutul pielii, cauzând mâncărimi, senzații de arsură sau înțepături. Asigură-te că, înainte de a le cumpăra, citești cu atenție etichetele și urmărești ca respectivele produse să fi fost testate pe piele sensibilă, să nu conțină parfum, alcool sau alți alergeni.

Pielea sensibilă îți poate afecta somnul de frumusețe

Mai multe femei se plâng de trezirea bruscă din somn cauzată de senzații neplăcute la nivelul feței, precum înțepături și mâncărime. Simptomele pielii sensibile apar adesea la primele ore ale dimineții, ceea ce duce la întreruperea somnului. Cele mai avansate produse de noapte ajută la calmarea acestor simptome, ajutând femeile să se trezească odihnite și pregătite pentru o nouă zi.
Este important ca femeile de pretutindeni să acorde atenție îngrijirii pielii, cu atât mai mult dacă prezintă simptome de sensibilitate, să se informeze cu privire la factorii care le-ar putea dăuna țesutului și să ia atitudine în acest sens.

Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro