Parada de 1 decembrie și petrecerile de Revelion nu vor avea loc anul acesta, anunță Ludovic Orban

Parada de 1 decembrie, dar și petrecerile de Revelion nu vor mai avea loc anul acesta, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Parada de 1 decembrie și petrecerile de Revelion nu vor avea loc anul acesta, anunță Ludovic Orban

Parada de 1 decembrie de la Arcul de Triumf nu va mai avea loc anul acesta, a anunțat prim ministrul Ludovic Orban, care avertizează că nu vom putea participa nici la petreceri de Revelion, pe fondul creșterii accelerate a numărului de noi infectări cu coronavirus.

Ludovic Orban a făcut declarații în acest sens în cadrul unei întâlniri cu presa și a arătat că atât măsura de a anula parada de 1 decembrie, cât și interzicerea evenimentelor private sunt importante pentru a reduce numărul noilor infectări. Totodată, șeful Guvernului i-a avertizat pe cei care au fost prinși și amendați la petreceri în ultimele zile: „Să nu mai participe. Un mesaj foarte simplu: Putem să mai amânăm puțin dorința de a ne distra sau putem să ne distrăm în moduri care să nu ne pună în pericol sănătatea.”, le-a transmis premierul.

„Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general tinerii se duc la astfel de petreceri, tinerii poate nici nu simt, mulți sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăvește riscă să își îmbolnăvească părinții, rudele, bunicii care sunt mult mai expuși riscului”, a mai subliniat Ludovic Orban.

Cât despre parada de 1 decembrie, aceasta nu va mai avea loc. „Cu siguranță nu va mai fi acea paradă, cu siguranță că, nemaifiind parada, nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte, care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Petrecerile de Revelion, anunță premierul, sunt considerate evenimente private și se supun aceluiași regim ca toate celelalte astfel de întruniri: „Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată cum sunt nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a clarificat Orban.

Citește și:
6 pași de urmat dacă ai simptome de Covid-19

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video