Masca de protecție este OGLIGATORIE în București în aer liber! Locurile vizate de autorități

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că, începând de marți, 4 august, masca de protecție este OGLIGATORIE în București!

Masca de protecție este OGLIGATORIE în București în aer liber! Locurile vizate de autorități

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că, începând de marți, 4 august, masca de protecție este OGLIGATORIE în București în aer liber! Măsura se aplică atât în Centrul Vechi al Bucureștiului, cât și în toate zonele aglomerate, în piețe, în stațiile de autobuz, gări și autogări.

Astfel masca devine obligatorie în zonele pietonale din Centrul Vechi, în stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai, în gări, în autogări, în piețe, în târguri, iar în cazul eventimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că s-a stabilit și că organizatorii de evenimente sau spectacole au obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente sau la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile din mai multe județe au decis ca masca de protecție să fie purtată și în spațiile publice deschise. Purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise a devenit obligatorie în județele Vrancea, Giurgiu, Gorj, Arad, Satu Mare, Iași, Prahova, Contanța, Galați, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Vâlcea, Dolj, Hunedoara, Brașov, Teleorman, Vaslui și Călărași. Hotârârea a fost adoptată începând cu 1 august.

Printre spațiile publice deschise la care se face referire se numără pieţele, târgurile, pieţele de vechituri, zonele de aşteptare, staţiile transport public, peronul gărilor, autogările, aeroporturile, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor, locuri de joacă din parcuri, grădinile de vară etc.

Citește și:
Studiu: de ce par unii oameni mai protejați de coronavirus?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video