DA, te poți reinfecta cu coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii?

Da, te poți reinfecta cu coronavirus - este concluzia la care au ajuns cercetătorii din Hong Kong care au studiat cazul primei persoane confirmată ca infectată pentru a doua oară.

DA, te poți reinfecta cu coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii?

Te poți reinfecta cu coronavirus, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong, care au raportat primul caz de reinfectare la un pacient tânăr. Acesta fusese depistat infectat cu virusul Sars-CoV-2 în urmă cu patru luni și jumătate față de momentul în care a fost diagnosticat din nou.

Întrebarea dacă te poți reinfecta cu coronavirus preocupă comunitatea științifică, dat fiind că răspunsul la aceasta ar indica și cât durează imunitatea generată de o infectare, care este rolul anticorpilor; în plus, și descoperirea și aprobarea unui vaccin poate fi pusă sub semnul întrebării în acest caz.

Cercetătorii au utilizat secvențierea genomică și au descoperit că, la a doua infectare, virusul a fost în mod clar diferit – arătând, deci, că nu este vorba de infectarea precedentă, care nu s-ar fi soldat cu o vindecare, sau de o recidivă a bolii. Așa încât concluzia oamenilor de știință este că te poți reinfecta cu coronavirus, deși până acum există dovezi că persoanele care au fost infectate dezvoltă imunitate care ar putea proteja de alte reinfectări – ce nu este clar încă este durata pe care acționează această imunitate.

Descoperirea că te poți reinfecta cu coronavirus nu este totuși surprinzătoare, dat fiind că și coronavirusurile care cauzează răceli comune au capacitate de reinfectare. Însă Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este important să nu tragem concluzii pe baza unui singur caz dintre cele aproape 24 de milioane care au fost diagnosticate în toată lumea.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Deși cazul descoperit de cercetătorii din Hong Kong arată că te poți reinfecta cu coronavirus, este de reținut și faptul că persoana reinfectată nu a prezentat simptome atunci când a fost testată, iar diagnosticul său s-a făcut în urma unor teste screening pe aeroport.

Citește și:
Câți copii de vârstă școlară sunt infectați cu coronavirus și cum s-ar putea menține procentul după redeschiderea școlilor?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video