Solistul trupei Rammstein este la terapie intensivă, diagnosticat cu COVID-19

Till Lindemann, solistul Rammstein, se află la terapie intensivă într-un spital din Berlin, fiind diagnosticat cu COVID-19.

Solistul trupei Rammstein este la terapie intensivă, diagnosticat cu COVID-19

Potrivit cotidianului german BILD, Till Lindemann, solistul Rammstein, se află la terapie intensivă într-un spital din Berlin. Trupa germană a susținut recent un concert la Moscova, pe 15 martie și se pare că la scurtă vreme după întoarcere, Lindemann a început să prezinte simptomele specifice bolii cauzate de coronavirus.

Inițial, solistul trupei Rammstein, în vârstă de 57 de ani, fusese diagnosticat cu o pneumonie severă. Conform ultimelor informații furnziate de BILD, însă, starea lui Lindemann s-a mai ameliorat între timp și viața nu îi este pusă în pericol. 

În prezent, Germania este una dintre cele mai afectate țări din lume de coronavirus, având în prezent peste 40.000 de cazuri confirmate. În pofida numărului mare de persoane infectate, s-a înregistrat un număr relativ mic de decese, iar asta se datorează atât numărului mare de teste medicale efectuate încă de la începutul pandemiei, cât și faptului că persoanele afectate sunt mai tinere decât în alte țări.

Cu toate astea, Hans-Georg Kräusslich, profesor de medicină şi şeful Secţiei de Virologie a Spitalului Universitar din Heidelberg, e de părere situația s-ar putea schimba. „În Germania, încă suntem într-o etapă relativ preliminară a epidemiei. Cei mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit în ultimele două săptămâni, astfel că vom vedea cazuri mai severe în viitor şi o modificare a ratei mortalităţii', a declarat acesta pentru Financial Times.

Germania s-a oferit acum trei zile să își ajute țările vecine mult mai grav încercate, preluând pacienți bolnavi de coronavirus din Franța și Italia. Patru spitale didactice și un spital militar din sud-vestul Germaniei vor lua 10 pacienți francezi care necesită ventilație, iar statul verifică cu alte spitale pentru mai multe paturi de rezervă în unitățile de terapie intensivă, a declarat ministerul de știință și cercetare din Baden-Wuerttemberg.

Citește și:
Ralph Lauren donează 10 milioane de dolari pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video