Ar trebui să dezinfectăm ambalajele produselor pe care le primim prin curier?

Dacă noul coronavirus poate rezista pe diferite suprafețe timp de câteva zile, același lucru se poate întâmpla și în cazul ambalajelor produselor le care le primim prin curier? Află ce spun specialiștii.

Ar trebui să dezinfectăm ambalajele produselor pe care le primim prin curier?

Probabil că în această perioadă foarte mulți dintre noi am făcut shopping online sau am comandat mai multă mâncare la domiciliu, iar cum nu ne putem deplasa la magazinele fizice sau la restaurante să ne luăm comanda, singura soluție este ca pachetul să fie livrat prin curier.

Însă, ce se întâmplă cu toate ambalajele în care sunt puse produsele pe care le comandăm în această perioadă? Ar trebui să le dezinfectăm pe fiecare așa cum facem cu diferitele suprafețe sau cu mâncarea? În acest sens, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor are un răspuns pentru noi. Acesta afirmă că există un risc destul de mic ca noul coronavirus să se răspândească în pachetele care au fost transportate mai multe zile.

În același timp, și Organizația Mondială a Sănătății a constatat că este foarte puțin probabil ca un pachet să fie contaminat după ce a fost expus la diferite condiții, și, prin urmare, riscul unei persoane să se infecteze cu coronavirus după ce a atins un ambalaj este scăzut.

Dar ce se întâmplă în cazul pachetelor care sosesc în aceeași zi în care se plasează și comanda, cum ar fi cele ale serviciilor care livrează mâncare? Conform Food and Drug Administration, nu există până în acest moment o dovadă conform căreia virusul s-ar transmite prin alimente sau ambalaje. 

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății spune că riscul de contaminare al alimentelor până ajung pe rafturile magazinelor este destul de mic.

În urmă cu mai multe săptămâni, studiile făcute de către specialiști au descoperit faptul că noul coronavirus poate rezista pe plastic și oțel până la 72 de ore, pe hârtie și sticlă între 4 și 5 zile, pe lemn 4 zile, iar pe carton până la 24 de ore.

Cu toate acestea, nu strică să ne luăm câteva măsuri de precauție. Unul dintre sfaturile des vehiculate este să acordăm atenție igienei, iar în acest sens trebuie să ne spălăm pe mâini cel puțin 20 de secunde după ce atingem diferitele ambalaje. Atunci când intrăm în contact cu un curier care ne livrează acasă aceste pachete, indicat este să purtăm mască, dar și mănuși de protecție.

Citește și:
Nou studiu CDC: coronavirusul poate ajunge la 4 metri de sursa de infectare

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video