Vedetele din România boicotează referendumul

Într-o mișcare fără precedent, din ce în ce mai multe persoane publice din România boicotează referendumul, susținând că inițiativa care cheamă oamenii la vot nu este o problemă reală și arătându-și solidaritatea față de comunitatea LGBT.

Vedetele din România boicotează referendumul
Un număr crescând de persoane publice din România anunță că boicotează referendumul pentru modificarea Constituției care va avea loc în weekendul viitor. Pe propriile canale de socializare sau într-o campanie aparținând asociației comunitare MozaiQ, celebritățile enumeră motivele pentru care au decis că este mai bine să nu voteze în cazul acestui referendum.
„Eu nu merg la referendum pentru că aleg să trăiesc într-o societate în care iubirea ne unește, nu ne desparte”, spune cântăreața Alexandra Stan într-un videoclip. Alexandra nu este o novice în ceea ce privește implicarea socială – ea a participat în anii trecuți la Marșul Împreună pentru siguranța femeilor, scandând împreună cu sute de alte femei pentru dreptul la protecție din partea statului în situația violenței domestice.

„Nu merg la referendum pentru că prietenii mei gay au nevoie de respect, nu de interdicții”, a declarat Alexandra Ungureanu într-un filmuleț similar.

„Eu susțin egalitatea. Eu susțin iubirea. Eu cred că nu alegi pe cine iubești.”, a declarat Andreea Bălan. În ultimii ani cântăreața, care a devenit cunoscută încă din adolescență, atunci când făcea parte din trupa Andre, a devenit o susținătoare din ce în ce mai vocală a comunității LGBT. Nu e, deci, de mirare că Andreea boicotează referendumul care atacă dreptul la familie al fanilor ei LGBT. Andreea a participat de câteva ori și la parada Bucharest Pride – în primul an al implicării ei apărând chiar în lunile târzii ale sarcinii. Anul acesta, Andreea Bălan a participat la Pride din nou, susținând și un discurs pentru comunitate.

„Nu vreau să cheltuim bani pe ură. Nu, eu nu mă duc la referendum”, a declarat și Emil Rengle, dansatorul și coregraful care și-a făcut un coming out extrem de public la începutul acestui an. Și care, tot anul acesta, a câștigat și competiția „Românii au talent”, într-o dovadă că românii votează și deci susțin un concurent declarat bisexual. Și Emil a participat anul acesta la Bucharest Pride. Și a apărut, în luna iunie, într-un material extins dedicat comunității LGBT chiar în paginile revistei ELLE.
„Nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că nu cred într-o biserică coruptă care instigă la ură și pentru că știu că modelul familiei tradiționale nu este singurul reper”, a declarat colegul nostru, Maurice Munteanu, tot într-un material video în care anunța că boicotează referendumul.
„Nu avem nevoie de un referendum care să stabilească cine și pe cine să iubească”, a subliniat antreprenoarea Mirela Bucovicean, fondatoarea Molecule F, într-un mesaj de solidarizare cu colegii și subalternii ei LGBT, anunțând că boicotează referendumul.
„Statul trebuie să mă respecte, să ne reprezinte și să garanteze libertatea de a iubi”, a declarat designerul Răzvan Firea, anunțând, și el, ca parte a unei campanii, că boicotează referendumul pentru modificarea Constituției.
„Nu merg la referendum pentru că familia mea nu se simte amenințată de iubirea dintre doi oameni”, a declarat Vladimir Drăghia, câștigătorul competiției televizate Exatlon. „Vreau ca Zora, fiica mea, să crească într-o lume în care familia, în care iubirea nu fac obiectul unor discuții politice. Iubirea nu se votează.”
În afara acestor persoane publice care au anunțat deja că boicotează referendumul pentru modificare Constituției, și altele susțin aceeași idee. Într-o opinie publicată pe elle.ro, Corina a anunțat, și ea, că nu merge la vot de data aceasta. „Vine o vreme când trebuie să spunem lucrurilor pe lume, când trebuie să ne asumăm curajul unor mesaje importante, care să creeze #boicot, să deschidă inimi și minți și să se pună de partea viitorului. Ăsta e un astfel de moment.”, a scris ea, îndemnându-i și pe alți artiști din breaslă să îi urmeze exemplul.
Și Tudor Chirilă, cunoscut pentru implicarea lui socială, a făcut un anunț similar. „Referendumul pe tema redefinirii familiei în constituție este o aberație juridică și declanșatorul unui fenomen de ipocrizie socială fără precedent. Din aceste prime rânduri cred că se înțelege că voi boicota acest referendum în speranța că așa el nu va întruni cvorum. Deocamdată nu mă interesează să dezvolt pledoaria contra absurdității acestui demers ci să observ câteva lucruri strategice. Fumul ridicat de petarda numită redefinirea familiei' funcționează perfect. Evenimentul este trending pe toate rețelele sociale, deci cortina a coborât. În spatele ei s-au mutat adevăratele priorități ale guvernării PSD-ALDE.”
Și Ileana Badiu a anunțat că boicotează referendumul, într-o postare pe propria pagină de Facebook: „Referendum pentru familia tradițională. Sunt mamă. Mamă de băiat de 9 ani acum și nu-i ușor să-l educ pentru a fi bărbat.Cred în familie și în iubire. Iar faptul că băiatul unei familii ar putea să simtă să fie gay este un subiect greu de dus pentru perspectiva viitoare a unor părinți. Oamenii genetic sunt pregătiți pentru a fi părinți, socri și ulterior bunici, așa că presiunea este de înțeles. La fel și dorința de a urma împreună cu copilul propriu aceste etape. Cu toate acestea nu voi merge la referendum. Pentru că ceea ce mă interesează este ca fiul meu să fie fericit. Indiferent cum s-ar manifesta pe viitor fericirea lui. Pentru că știu că fericirea înseamnă iubire. Iar iubirea este la fel și între oameni de același sex. Părinții ar trebui să vrea ca fiii și fiicele lor să iubească și să fie iubiți, autentic și adevărat și asta-i ceea ce contează. Părinții ar trebui să lupte pentru dreptul copiilor lor de a iubi și de a fi protejați de lege indiferent de opțiunile lor sexuale. Nu mă duc la referendum. Aș merge, însă, oricând dacă referendumul ar fi despre ceea ce avem într-adevăr nevoie – un referendum pentru sănătate sau pentru educație. Sunt mama unui copil și aș vrea ca el să trăiască într-o țară liberă, nu una habotnică și obtuză.”

Citește și:
#boicot (de Corina Bud)

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din #elleokcasatoriilegay