Tort de clatite cu crema de frisca si fructe de padure, de Ioana Dumitrescu

Un desert pe placul iubitorilor de clatite, acest tort este ideal pentru o zi incinsa de vara!

Tort de clatite cu crema de frisca si fructe de padure, de Ioana Dumitrescu

Ingrediente:

3 oua
350g faina
30g unt topit si racit la temperatura camerei
Un praf de sare
350ml lapte
3 linguri apa minerala
Ulei floarea soarelui/ulei de cocos/ ulei de rapita
500ml frisca lichida (din lapte integral, neindulcita)
40g zahar
O lingurita extract pur de vanilie sau semintele unui de baton de vanilie
150g gem de zmeura sau orice alt gem preferati
125g zmeura
125g capsune, spalate, uscate, cu coditele indepartate si feliate
Fulgi de migdale rumeniti sau fistic crud tocat marunt, optional

Citeste si:
Mini Pavlova cu mousse si capsune in otet balsamic, de Ioana Dumitrescu

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer sau tel, bateti bine ouale cu faina, untul topit si 175ml lapte. Adaugati restul de lapte si apa minerala, bateti bine si puneti la frigider timp de o ora.

Taiati 20 de patrate din hartie de copt cu latura de circa 20-25 cm, in asa fel incat sa incapa pe platoul pe care veti aseza clatitele gatite. Puneti o coala de hartie de copt pe platou.

Incingeti doua lingurite de ulei intr-o tigaie si turnati cate un polonic din compozitie si rumeniti cate 2-3 minute pe fiecare parte. Asezati clatitele pe platou, punand cate o coala de hartie de copt intre ele. Procedati in acest fel pana terminati compozitia; veti obtine cam 18-20 clatite.

Cand s-au racit clatitele, bateti frisca pana se intareste putin, apoi adaugati cele 40g zahar si bateti pana se intareste bine. Adaugati vanilia si incorporati-o cu ajutorul unei linguri de metal sau cu o spatula.

Pe un platou, puneti o lingurita de frisca, intindeti-o cu o spatula sau cu dosul unei linguri si asezati o clatita deasupra. Apoi, intindeti o lingura de frisca deasupra, asezati inca o clatita, apoi intindeti o lingura de gem; continuati asa, alternand gemul cu frisca pana terminati clatitele. Cu frisca ramasa, decorati ultima clatita si asezati fructele de padure. Serviti de indata sau puneti la frigider maxim doua ore inainte de a servi. Decorati cu fulgi de migdale rumeniti sau cu fistic crud tocat marunt, daca doriti.

RETETA & FOTO: Ioana Dumitrescu, East of Kitchen

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration