Sorbet de lamaie

Sorbet de lamaie - un desert de vara fresh & cool, potrivit pentru o dupa amiaza torida de vara!

Sorbet de lamaie

Timp de preparare: 125
Nivel de greutate: mediu
Portii: 9

Ingrediente:

  • 10 lastari de menta
  • 4 lingurite crengute de menta
  • 3 lastari de cimbru
  • 3 cani de zahar
  • 3 cani suc de lamaie
  • 1 lingurija coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. Imbina o cana de apa cu una de zahar si separa-le in trei craticioare mici. Adauga frunzele de menta intr-una din ele si lastarii de cimbru intr-alta.
  2. Pune-le pe toate trei la foc pana in punctul de fierbere, inlatura-le de la caldura si lasa-le sa isi faca infuzia timp de 12 minute.
  3. Toarna-le printr-o strecuratoare pe fiecare intr-un bol separat, toarna o cana de suc de lamaie in fiecare si lasa-le sa se raceasca in totalitate.
  4. Ia-le pe fiecare in parte – incepand cu cele simple si terminand cu cimbrul – intr-un recipient de facut inghetata conform instructiunilor de realizare a sorbetului.
  5. Arunca menta taiata in bucatele in sorbetul de menta infuzata odata ce s-a asezat. Toarna si coaja de lamaie in mixul ce contine lamaie simpla.
  6. Pune o folie de plastic direct pe suprafata sorbetului intr-un container etans din congelator si lasa-l acolo pana devine ferm – aproximativ o ora.
  7. Sfat: Alege lamaile care contin mai mult suc (cele cu greutatea mai mare). Lamaile de un galben deschis cu o coaja fina sunt cele mai delicioase.

Citeste si:

Batoane cheesecake cu fructe de padure

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro