(P) 3 idei practice de amenajare a dormitorului

Dormitorul este una dintre camerele unde ne place să ne regăsim pacea și armonia  și în care ne găsim odihna după o zi plină de stres.

(P) 3 idei practice de amenajare a dormitorului

Amenajarea dormitorului devine astfel foarte importantă, iar ideile nu ne lipsesc, cu siguranță. Cum facem însă să creăm tabloul perfect din atâtea idei de schimbare și amenajare? 

Iată ce schimbări poți face în dormitorul tău ca să obții o cameră odihnitoare și liniștită, care să-ți ofere un plus de relaxare.

Alege o culoare potrivită pentru pereți

Culoarea dormitorului este foarte importantă, afirmă la unison designerii de interior. Adevărul este că o cameră vopsită în culori liniștitoare îți va aduce o stare de zen, în vreme ce culorile tari te vor agita. Din acest motiv, pentru dormitor se preferă în general nuanțele reci, pale, precum albastru, gri, verde sau chiar alb, pentru a oferi o senzație de confort vizual. 

Poți alege vopsea lavabilă de interior de la Caparol pentru rezultate optime, fără efort Trebuie însă să ai grijă: dacă pereții dormitorului tău au o altă nuanță, pe care vrei să o schimbi, cel mai bine este să cureți mai întâi culoarea și abia apoi să aplici o amorsă și noua culoare, tocmai pentru ca rezultatul să fie unul uniform. Alege perdele și draperii în concordanță cromatică cu restul camerei. 

Culorile reci vor avea un efect benefic asupra stării tale de spirit, te vor liniști și te vor ajuta să ai un somn mai odihnitor. Chiar dacă îți plac nuanțele tari, precum roșu, galben sau violet, ar trebui să le păstrezi pe acestea pentru o cameră de zi, deoarece ele vor avea efectul de a te binedispune, de a te trezi și de a te pune în mișcare. 

Alege un pat de calitate și o saltea confortabilă

Patul este piesa de rezistență atunci când vine vorba despre amenajarea dormitorului, deoarece te va găzdui pe durata nopții, oferindu-ți un somn liniștit și odihnitor. 

Alege un pat de dimensiuni potrivite, o somieră rezistentă și o saltea în funcție de preferințele tale. Dacă vrei să beneficiezi de un pat confortabil, în care efectiv să te scufunzi cu totul, poți opta pentru o saltea moale și confortabilă, iar dacă ai nevoie de suport pentru spatele tău, vei putea alege o saltea cu duritate medie sau ridicată. 

Diferența dintre cele două constă tocmai în faptul că saltelele moi nu își vor păstra forma, ci se vor mula după corpul tău, în vreme ce saltelele rigide își vor păstra forma, și astfel te ajută să ai un somn liniștit și o poziție corporală corectă. 

Alege mobilierul potrivit

Dormitorul nu trebuie să fie foarte încărcat. Din contră, specialiștii ne recomandă să avem în dormitor un dulap, patul și o noptieră, tocmai pentru a crea senzația de spațiu și de ordine. Creierul se liniștește atunci când percepe un spațiu ordonat, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți semnificativ. 

Astfel, dulapurile de haine, bibliotecile sau alte corpuri de mobilier ar trebui mutate în alte camere, astfel încât dormitorul să fie liber, să aibă o atmosferă odihnitoare. Nici plantele de cameră nu sunt agreate în dormitor. Locul lor este pe balcon sau în spații special amenajate. 

Felul în care îți amenajezi dormitorul în concordanță cu specificațiile experților contează foarte mult pentru odihna ta, dar la fel de mult contează și amprenta ta personală, deoarece te vei simți confortabil într-o cameră amenajată după gustul tău. Așa că cel mai bun mod de a amenaja un dormitor este printr-o îmbunătățirea stilului personal cu sfaturile experților, astfel încât rezultatul final să fie satisfăcător. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration