Open House – o casa sustenabila, cu usile deschise pentru vizitatori

ELLE Decoration si DESIGNIST.RO, cel mai fresh website de design romanesc, si-au unit fortele pentru a inaugura Casa Soleta zeroEnergy ONE, un concept ecologic de locuinta moderna, proiect al Fundatiei pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile Justin Capra (FITS).
 

Open House - o casa sustenabila, cu usile deschise pentru vizitatori

Casa prototip este deschisa pentru vizitare, cu programare in prealabil la numarul de telefon: 0723.300.301. Adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, in incinta Euro Garden Center Baneasa, aproape de ambasada S.U.A.

Pentru ca nu puteam inaugura casa fara acea atmosfera familiala si primitoare, cu care ne-am obisnuit cititorii, am pornit in cautarea celor mai frumoase piese de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru a ne primi oaspetii cum se cuvine si a da viata casei. A rezultat un interior de pus in rama, dar de acest lucru va veti convinge in curand, atunci cand veti vedea prezentarea pe larg pe www.designist.ro si in urmatorul numar al revistei ELLE Decoration.

“Am descoperit acest proiect intamplator, mi-a placut foarte mult, dar pentru ca aveam nevoie de o doua opinie, m-am consultat si cu echipa designist.ro. Elis si Madalina au fost pe aceeasi lungime de unda, apoi a fost la fel de simplu sa le conving si pe Liana Vasilescu si Andreea Muresan, colaboratoare ELLE Decoration, sa ni se alature in incercarea de a pune casa Soleta sub lumina reflectoarelor. Casa in sine este spectaculoasa, este o casa a viitorului, desi pastreaza linii traditionale, iar noi am incercat sa o amenajam cat sa oferim o idee despre cum ar arata daca cineva ar locui in ea (cineva cu bun gust, evident)”, ne spune Ileana Raducanu, redactor-sef, ELLE Decoration.

Casa Soleta zeroEnergy ONE face parte dintr-o familie de case diferite ca suprafata si configurare a spatiilor de locuit, toate avand insa la baza principiile ecologice asumate de Fundatia pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile Justin Capra. Soleta zeroEnergy poate fi dotata cu o serie de tehnologii eficiente energetic care, pe de o parte, minimalizeaza pierderile, iar pe de alta parte asigura energia necesara din surse neconventionale regenerabile (de exemplu, energia solara), fara a afecta mediul inconjurator.

Casele Soleta au suprafete locuibile cuprinse intre 48 si 250 mp. Exista posibilitatea de a personaliza fiecare model prin adaugarea unor module optionale (casa este realizata din lemn lamelar si are o structura modulara). Cu alte cuvinte, daca cei 48 de mp nu mai reprezinta o suprafata multumitoare atunci cand familia se mareste, pot fi adaugate spatii in plus (spatiu de locuit, terasa, veranda, pergola, sera, piscina, magazie, sauna, garaj etc.).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration