O aventura portugheza

Munte. Mare cu plaje nesfarsite. Campuri udate de raul mira. Echilibru si ecologie. Sport. Liniste. Copii. Natura. Arta. Nu stiu alt mod mai bun de a descrie statiunea Naturarte.

Alentejo e o regiune portugheza binecuvantata. Muntii sunt protejati ca parte a unui urias Parc National, fermele sunt udate de apele lenese ale Mirei, tarmurile Vicentine sunt modelate continuu de valurile Atlanticului. Orasele au nume tulburatoare ca fado-ul, iar oamenii sunt deschisi si plini de viata, cu un fel taranesc, abrupt si cinstit de a-i trata pe turisti ca pe de-ai casei.

Alentejo e o destinatie ideala pentru familiile cu copii de orice varsta. Iar Naturarte e tot ce are Alentejo mai bun de oferit: o statiune de vacanta atipica, un proiect de familie in cel mai complet sens al cuvantului.

Naturarte-Rio e parte a fermei de 100 de hectare Herdade da Argamassa Velha si e alcatuit din 7 case autonome, care impart aceeasi piscina cu vedere spre rau: trei dintre ele, Casa Poente, Casa Nascente si Casa Nova, au o singura camera. Alte trei au in plus un spatiu la mezanin. Ultima, cu doua dormitoare separate, e rezultatul renovarii unei monte, casa traditionala alenteja, veche de 200 de ani. Toate au chicineta, baie, satelit tv, DVD, internet wi-fi si terasa privata. Pretul variaza intre 200 si 275 euro pe noapte, cu mic dejun inclus. www.naturarte.pt

Rui Graça e arhitect si creatorul acestui concept contemporan bazat pe materiale si tehnologii stravechi, precum taipa, varianta locala de chirpici. Tatal sau, José Silva Graça, e inginer constructor si un cunoscut artist, cu numeroase expozitii in Portugalia; el a supervizat punerea in practica a proiectului, si tot lui i se datoreaza enormele sculpturi exterioare. Fratele arhitectului, Luis Graça, e administratorul acestui resort rural.

Sotia acestuia, Marta de Menezes, e celalalt artist al familiei: lucrarile sale au fost expuse la numeroase expozitii precum Ars Electronica 2000 (Austria) sau Biennale of Electronic Art of Perth 2002 and 2004 (Australia), dar si in muzee prestigioase, ca Fields Museum (Chicago), Birmingham Museum and Art Gallery (UK), Calouste Gulbenkian Foundation (Lisabona) ori Museum IberoAmericano de Arte Contemporaneo (Spania).

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration