In cautarea spatiului pierdut

Pentru a "extrage" maximum de spatiu din camere de cativa metri patrati, trebuie sa obtii un echilibru intre solutiile de depozitare inteligente si trucurile vizuale care "maresc" o camera.

Usi glisante
Castigi cam un metru patrat pentru fiecare camera in care le-ai instalat – atat ii ia unei usi sa se deschida si sa se inchida! Usile glisante sunt disponibile din tot felul de materiale – lemnul si sticla fiind cele mai comune. Solutia clasica este sa fie incastrate in perete. Pretul este similar cu cel al usilor clasice, dar montajul presupune mana de lucru, si asta le va face mai costisitoare.

Profita de zonele de trecere!
Holuri, antreuri, coridoare si spatii comune – zone perfecte pentru depozitare, totul e sa alegi solutia cea mai adecvata! Poate fi vorba despre dulapuri incastrate, vopsite in aceeasi culoare cu peretii, sau despre etajere in zona superioara a peretelui, astfel incat sa nu impiedice trecerea, si despre structuri de tip punte.

Mobila usoara
Designul anumitor piese de mobilier poate crea spatiu: biblioteci fara placa din spate sau bufete din lemn alb cu usi din sticla. Consolele au, prin definitie, o structura "plutitoare". Foloseste-te la maximum de ele asezand cutii si cosuri in spatiul liber din jurul lor.

Mese si scaune pliante
Sunt practice in situatii punctuale: musafiri ceva mai numerosi sau o bucatarie mica, in care, de obicei, nu se ia masa si, deci, nu exista… masa. Unele modele sunt incredibil de inteligente si ajung la dimensiuni ilare. Daca vrei sa pastrezi armonia decorativa, alege modele neutre, care merg la fel de bine in living, in dormitor sau in bucatarie.

Materiale in culori deschise
Este important sa alegi materiale textile cu o consistenta vizuala cat mai "light". Ca sa obtii acest efect, alege materiale dintr-o gama cromatica unitara si luminoasa, evita excesul de imprimeuri – mai ales modelele mari, chiar daca ti se par de impact. Preferintele tale trebuie sa incline catre tesaturi netede, fine, fara relief. Materialele naturale – bumbac, in – iau mult din senzatia de "greutate" a perdelelor, storurilor si a tapiteriilor folosite pentru scaune si fotolii.

Mobila cu dubla utilitate
O camera pestrita pare inevitabil mai mica. Castiga centimetri importanti prin versatilitate – asta inseamna sa alegi, de exemplu, o sofa-pat. Un cufar – un spatiu de depo¬zitare minunat – este exact masuta de cafea de care ai nevoie. Un pouf poate pastra jucariile. Ultimul "strigat" in materie de mobilier convertibil: banchetele care devin scari! Pagini realizate de Liana Vasilescu Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration