Cum arată cea mai scumpă casă din lume – a aparținut Regelui belgian Leopold al II-lea

Conacul care a aparținut Tegelui belgian Leopold al II-lea și celui care a creat coniacul Grand Marnier este de vânzare pentru 410 milioane de dolari.

Villa Les Cedres se află pe Coasta de Azur, Franța, și a fost pusă de vânzare în anul 2017, de către firma Campari.

Conacul în valoare de 410 milioane de dolari are 14 dormitoare, o piscină de mărime olimpică și o grădină care se întinde pe o suprafață de 149,734 m2. Acesta poartă titlul de „cea mai scumpă casă din lume.'

Casa, care datează de acum 187 de ani, a fost prima oară construită pentru Regele Leopold al II-lea folosind profiturile făcute din imperiul său belgian din Africa. În 1924, la 15 ani de la moartea lui, conacul a fost cumpărat de familia Marnier-Lapostolle, cunoscută pentru producerea băuturii Grand Marnier, un amestec de coniac cu triplu sec. În octombrie 2017, casa a fost pusă la vânzare.

Les Cèdres, construită în anul 1830, are cea mai frumoasă grădină din Europa care include 15,000 de plante și aproximativ 20 de sere care conțin vegetație tropicală rară. Casa este dotată și cu o sală de dans și un grajd în care pot sta până la 30 de cai.

Vila nu mai este disponibilă online, lucru ce ar putea să însemne că a fost scoasă de pe piață. Directorul firmei Campari, Bob Kunze-Concewitz, a spus pentru Bloomberg că a primit abordări de la cumpărători din Orientul Mijlociu și America de Nord. De asemena, el a declarat că veniturile din vânzare vor fi distribuite între acționari.

Citește și:
Cum arată spectaculosul apartament de 15,3 milioane de dolari al lui Jennifer Lopez și Alex Rodriguez

Text: Diana Babanica
Foto: Instagram, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration