Cheesecake cu fructe proaspete

O delicatesa simpla, de vara, acoperita cu capsuni si fructe de padure, care nu necesita coacere si care arata prea bine pentru a fi mancata.

Cheesecake cu fructe proaspete

INGREDIENTE

  • 44 de biscuiti
  • 8 linguri de unt topit fara sare
  • 8 pachete de crema de branza
  • ½ cana de zahar
  • ½ cana de smantana rece
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 200 grame capsuni curatate si taiate
  • ¼ cana de coacaze si/sau alte fructe de padure
  • flori decorative

Citeste si:
Cheesecake cu nutella, fara coacere

PREPARARE

  1. Intr-un blender puneti biscuitii si lasati-i pana se transforma in firmituri. Apoi, peste acestia adaugati untul topit, si porniti iar blender-ul pana se amesteca compozitia. Puneti compozitia intr-un vas de 9 cm sau unul pentru tarte si lasati-l la frigider timp de 20 de minute.
  2. Cu un mixter electric, amestecati crema de branza si zaharul intr-un vas mare timp de 2 minute si mariti viteza mixerului pana cand observati ca se formeaza o crema fina. Dupa formarea cremei, reduceti viteza mixerului si adaugati treptat crema rece. Mariti din nou viteza mixerului si amestecati timp de 3 minute. Crema se pune peste compozitia anterioara iar la final adaugati sucul de lamaie si raspanditi-l uniform.
  3. Lasati cheesecake-ul sa se odihneasca la frigider cel putin 4 ore si acoperiti-o cu o folie de plastic transparenta.
  4. Inainte de servire, adaugati fructele si florile comestibile ( daca este cazul).

Foto: Shutterstock

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration