Cele mai deco pavaje, pentru o gradina stylish!

Deck din lemn, dale din granit ori ardezie, alei din pietris, busteni sau teracota – materialele pentru pavaj au un numitor comun : sunt naturale

 

Obicei oriental care a convins repede peisagistii occidentali, realizarea unor alei intrerupte, cu zone pavate mici, ce urmeaza ritmul firesc al pasilor, serpuind prin gradina, reprezinta forma cea mai neinvaziva de a asigura accesul intr-o gradina "al naturale".

In contrapartida, o asemenea alegere cere totusi amenajarea, in apropierea casei, a unei „terase”, o zona de relaxare cu o suprafata pavata de minim 3 x 3 mp. Ceea ce nu inseamna ca aceste doua elemente peisagistice nu pot fi coordonate. „Terasa” acoperita cu un strat de pietris alb se continua cu alei ai caror „pasi” sunt lespezi albe de calcar. „Terasa-deck”, o platforma din lemn, de obicei exotic, rezistent la umiditate, are si ea o continuitate vizuala daca „pasii” aleilor sunt realizati din lemn („felii” de trunchi, buturugi joase, trunchiuri subtiri rasturnate ori dale din scanduri slefuite).

Dupa acest sistem, pot fi coordonate si materialele din care sunt realizate aleea din dreptul garajului, platforma pe care se gaseste locul de joaca, „plaja” piscinei, bordurile straturilor de flori ori treptele de acces catre zonele suprainaltate ale gradinii. Vei obtine astfel o amenajare unitara, desi discreta, a gradinii.

Text : Andreea Stefan
Foto : Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration