Work from home, în trend și în 2022 – Cum amenajezi optim spațiul dedicat biroului de acasă

Work from home, în trend și în 2022 – Cum amenajezi optim spațiul dedicat biroului de acasă

Work from home sau conceptul de a lucra de acasă nu reprezintă o noutate, fiind implementat de numeroase companii sub o formă sau alta deja de ceva timp.

Cu toate acestea, în ultimii doi ani s-a transformat într-o soluție vitală în contextul pandemiei, când am fost nevoiți să ne petrecem orele de la birou de altădată chiar în propria locuință. Cum fenomenul continuă să rămână în trend și în 2022, VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, îți prezintă câteva idei despre cum îți poți îmbunătăți spațiul de lucru din locuință, astfel încât să te bucuri de mai multă lumină naturală și aer curat. 

Lasă lumina naturală să îți transforme casa

Ne simțim cel mai bine în spații luminoase, în care pătrunde lumină naturală, care are un efect energizant și ne ajută să ne concentrăm, de aceea este esențial ca spațiul tău de lucru de acasă să fie amenajat astfel încât să te poți bucura de lumină pe tot parcursul zilei. În plus, numeroase studii arată că lumina naturală ajută la creșterea productivității și stimulează creativitatea. Ferestrele de mansardă VELUX au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă, fiind soluția ideală pentru a-ți îmbunătăți biroul personal și a-i oferi un suflu nou, modern. Acestea te ajută să ai acces la lumină naturală din belșug și conferă mansardei tale acel aer cozy, în care practic vei vrea să lucrezi și să îți petreci timpul de plăcere. 

Întoarcerea la natură

Pandemia ne-a învățat să ne bucurăm mai mult de timpul petrecut afară, în natură, iar crearea unei zone de lucru în care aduci natura mai aproape te ajută să te simți mai conectat cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. De exemplu, reamenajarea mansardei cu ajutorul ferestrelor VELUX îți oferă posibilitatea să îți petreci timpul într-un spațiu bine aerisit, cu aer proaspăt, care îți dă o stare de bine. Mai mult, în afară de beneficiile asupra sănătății pe care le obții datorită luminii naturale și a aerului curat, ai parte și de o priveliște inedită, pe care poți să o completezi cu elemente de decor precum plante naturale sau culorile tale preferate.

Spațiu multifuncțional pentru întreaga familie

Atunci când lucrezi de acasă ai nevoie de un spațiu dedicat pentru a putea să te concentrezi, care să îți ofere toate elementele de care ai nevoie pentru o zi productivă, iar amenajarea mansardei ca zonă de lucru poate fi exact ceea ce ai nevoie. Imginează-ți propriul birou în interiorul casei, cu ferestre mari, inundat de lumină naturală și aer proaspăt și decorat așa cum îți dorești. În afara orelor de program, aceasta se poate transforma într-un spațiu multifuncțional confortabil pentru întreaga familie, cât și pentru relaxare sau spațiu de joacă pentru copii. Aceștia vor avea parte de un loc în care să își exprime creativitatea sau să învețe, inundat de lumină și cu mult aer proaspăt, ideal pentru dezvoltarea și starea de spirit a celor mici. Nu uita nici de colțișorul tău de relaxare, în care îți poți savura cafeaua și te poți delecta cu o carte bună, într-un spațiu în care te simți bine și care îți oferă o stare de bine. 

Opțiunile sunt nelimitate iar VELUX îți pune la dispoziție o mulțime de soluții din care poți să alegi. 

5 sfaturi utile pentru amenajarea mansardei, by Alina Vîlcu

  1. Lumina zenitală este constantă tot timpul zilei, un lucru pozitiv pentru designul de tip wellbeing, în care funcționăm cel mai bine. Nu suplimenta cu prea multe soluții de lumină artificială 
  2. În zilele însorite, cu cerul senin, putem avea o intensitate luminoasă foarte mare în interior, așadar sunt recomandate soluțiile de umbrire și reglare a temperaturii prin rulouri aplicate pe exteriorul ferestrelor. 
  3. Păstrați vizibilă structura de lemn (stâlpi, clești, popi), atât cât permit cerințele de izolare termică. Optați pentru nuanțe de lemn natur sau cât mai deschise, fără culori închise sau roșiatice
  4. Spațiile de depozitare reprezintă o căutare permanentă, însă nu căptușiți perimetrul mansardei cu dulapuri. Explorați și variante boho, în care să amplasați pe jos corpuri de iluminat, obiecte de arta sau chiar plante.
  5. Evitați culorile contrastante și folosiți nuanțe neutre, care să se piardă una în alta și să uniformizeze spațiul
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration