(P) Sfaturi de la experți privind alegerea tapetului

Tapetul, asemeni altor elemente de decor, are un efect senzațional în orice încăpere este aplicat. Transformă radical aspectul și contribuie la crearea unei atmosfere energizante.

(P) Sfaturi de la experți privind alegerea tapetului

Gama variată de modele de tapet oferă tuturor posibilitatea de a decora locuința într-o manieră cât mai personalizată.

Pentru că alegerea tapetului nu este tocmai o decizie ușoară, experții în amenajări interioare oferă câteva sfaturi cu privire la alegerea modelelor potrivite de tapet pentru camere copii, sufragerii, bucătării, dormitoare și alte încăperi din locuință.

Alegerea tapetului în funcție de dimensiunea camerelor

Specialiștii spun că există câteva reguli de amenajare în funcție de dimensiunea camerelor. În cazul camerelor spațioase, se pretează multe modele de tapet ce se găsesc în magazine, fie ele mai simple ori mai complexe. În schimb, pentru camerele mici sunt acceptate modelele care reușesc să ofere senzația unui spațiu mărit.

Tips & Tricks: tapetul în dungi verticale este potrivit pentru a face camera să pară mai înaltă, tapetul în dungi orizontale este ideal pentru camerele mult prea înalte, tapetul în culori deschise luminează camerele întunecate, tapetul în culori intense aplicat pe un singur perete creează contrast sau evidențiază o anumită zonă a camerei.

Alegerea tapetului în funcție de tipul camerelor

  • Modele de tapet ideale pentru sufragerie

În sufrageriile moderne se pot aplica modele de tapet inspirate din natură ori din artă abstractă, iar în cele vintage tapeturile inspirate din cultura oriental-asiatică.

În sufrageriile minimaliste sunt potrivite modelele de tapet care imită lemnul, iar în sufrageriile industriale cele care imită cărămida. Pentru un decor mai strălucitor, se poate opta pentru modele de tapet aurii ori argintii.

  • Modele de tapet ideale pentru camera copiilor

În camera celor mici pot fi aplicate modele de tapet ce stârnesc imaginația și au rol educativ. Se poate opta pentru tapet inspirat din univers, pentru varianta clasică cu animale sau imagini din natură ori, de ce nu, pentru un tapet abstract.

  • Modele de tapet potrivite pentru bucătărie

În bucătării se potrivesc modelele de tapet în culori vii, în contrast cu mobilierul, sau cele care transpun peisaje impresionante.

  • Modele de tapet pentru dormitor

Sunt ideale tapeturile în nuanțe calde, fără culori intense, dar și cele cu motive florale sau geometrice. Se pot aplica pe toți pereții ori doar pe unul, în funcție de preferințele de decor.

Unde găsești modele de tapet modern?

Pentru schimbarea decorului din orice încăpere din locuință poți opta pentru colecțiile de tapet de la Vladila. Se remarcă prin calitatea superioară și prin modelele unice. Găsești modele de tapet care se integrează cu ușurință într-o temă existentă sau poți alege un tapet care transformă radical decorul.

Prin utilizarea nuanțelor deschise sau a motivelor florale, unele colectii de tapet de Vladila reușesc să transmită numai emoții pozitive. Alte colecții, prin utilizarea accentelor metalice precum auriu sau argintiu, creează sentimente de lux. Colecțiile inspirate din natură sunt ideale pentru amplificarea sentimentelor de liniște și relaxare. Și tot așa, fiecare colecție reusește să creeze, transforme sau să amplifice emoții, gânduri, amintiri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration