(P) Noua dimensiune a odihnei. Ce cearceafuri de pat să alegi?

(P) Noua dimensiune a odihnei. Ce cearceafuri de pat să alegi?

Fiecare noapte ar trebui să însemne o doză maximă de odihnă, care să ofere energie pentru activitățile de a doua zi. Oamenii de succes sunt, în general, oameni care se odihnesc foarte bine.

Odihna depinde de o serie de factori, fiecare important în felul său:

  • alimentația de zi cu zi;
  • starea de sănătate;
  • calitatea saltelei pe care dormi;
  • calitatea cearceafului.


Foarte multă lume acordă o atenție sporită saltelei, însă neglijează elementul cu care intră în contact direct: lenjeria de pat. Există cearceafuri de pat extrem de variate, realizate atât din materiale naturale, cât și din materiale sintetice, care pot contribui destul de mult la calitatea somnului. Este esențial, așadar, să alegi să dormi pe cearceafuri de pat de cea mai bună calitate.

Cum alegi cele mai bune cearceafuri de pat?

Există câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când alegi așternuturile:

  • Materialul din care acestea sunt realizate. Cele mai bune materiale sunt cele naturale, care îi permit pielii să respire. Bumbacul este un material foarte bun, deoarece permite o circulație bună a aerului prin interiorul țesăturii și poate fi țesut în mai multe moduri: ranforce, satinat, egiptean, damasc etc. Fiecare mod este gândit pentru o anumită parte a anului sau pentru diverse cerințe ale utilizatorilor. Pe lângă bumbac, poți alege și mătase, in sau chiar bambus. Materialele textile pot oferi și ele o serie de proprietăți interesante, însă este bine să alegi o combinație între acestea și cele naturale.
  • Mărimea cearceafurilor este și ea importantă. Atunci când îți cumperi cearceafuri de pat din magazinul online patulmeu.ro, trebuie să te asiguri că au mărimea potrivită. Aceasta nu trebuie să fie similară cu mărimea saltelei, ci cu aproximativ 60 de centimetri mai mare pe laterale și 20-30 de centimetri mai mare pe lungime. Un cearceaf bun trebuie să îmbrace salteaua, în așa fel încât să rămână fix pe timpul nopții.
  • Aspectul. Poți opta pentru cearceafuri de pat simple și albe, care să denote curățenia, sau poți opta pentru variante mult mai colorate. Înainte de a alege culoarea, este recomandat să citești mai multe informații despre impactul pe care diferitele nuanțe îl au asupra somnului;
  • Cusăturile. Calitatea unui material poate fi știrbită de cusăturile greșite. Verifică foarte atent modul în care sunt făcute cusăturile, pentru a te asigura că te vei bucura de produsele cumpărate pentru o perioadă cât mai mare de timp. Cusăturile duble sunt cele mai rezistente. Nu trebuie să găsești ațe sau resturi de material ieșite din cusături. În cazul unui cearceaf cu elastic, trebuie să te asiguri că acesta este prezent de jur împrejurul piesei textile, fără întrerupere. În felul acesta, poate asigura o foarte bună aderență la saltea.

Evident, contează și prețul, însă este recomandat să investești în calitate, așadar, nu te orienta spre cele mai ieftine soluții.

Sfaturi utile!

  1. Este bine să ai întotdeauna cel puțin 3 modele de așternuturi și să le schimbi o dată la 3, 4 zile. Este foarte sănătos să dormi pe lenjerie curată.
  2. Acordă atenție maximă igienei și la modul în care speli! Este important să dormi pe cearceafuri de pat curate, însă este recomandat să citești etichetele înainte de a spăla. Trebuie să respecți anumite temperaturi și reguli, pentru a te bucura cât mai mult timp de lenjeria ta de pat preferată.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration