(P) Cum amenajezi camera de oaspeți

Invitații care sosesc în casa ta trebuie să se simtă cât mai relaxați într-un spațiu primitor, intim și sigur. Camera de oaspeți ar trebui să fie amenajată în așa fel încât musafirii să aibă parte de tot confortul și să se simtă ca într-o vacanță pe tot parcursul șederii lor în casa ta.

(P) Cum amenajezi camera de oaspeți

Iată cum ar trebui să amenajezi camera de oaspeți, pentru a crea o atmosferă plăcută pentru invitații tăi și pentru a le oferi o stare de bine. 

Alegerea unui pat confortabil pentru camera de oaspeți va oferi un plus de confort

Patul este un element foarte important deoarece cu cât oaspeții vor dormi mai bine, cu atât a doua zi vor fi mai pregătiți pentru alte activități și se vor bucura de timpul petrecut în locuința ta. O saltea de calitate și o pernă confortabilă îi vor ajuta să aibă un somn liniștit. 

Foarte importante sunt și cuverturile de pat. Acestea trebuie alese în așa fel încât materialul să lase pielea să respire și să fie adaptate sezonului. Alege o cuvertură mai călduroasă pe timp de iarnă, iar una cât mai răcoroasă pentru nopțile de vară, în așa fel încât oaspeților să nu le fie tulburat somnul de temperaturi care pot genera disconfort. 

Culoarea este de asemenea importantă deoarece în dormitor nu se recomandă nuanțe stridente, ci culorile simple și odihnitoare. În comerț se găsesc numeroase cuverturi de pat în diverse culori, în așa fel încât să le poți integra în stilul tău de amenajare interioară. 

Optează pentru nuanțe calde atunci când amenajezi camera de oaspeți

Cromatica este foarte importantă în orice încăpere și influențează inclusiv starea de spirit. Pentru ca musafirii tăi să se simtă cât mai bine și mai relaxați este indicat ca, pentru camera pregătită pentru ei, să optezi pentru nuanțe calde, care să inducă o stare plăcută. Desigur, poți să ai anumite pete de culoare care să contribuie la un design interior original și interesant, însă încearcă să nu ai zone mult prea stridente care să creeze disconfort din punct de vedere vizual. 

Dotează camera cu draperii opace pentru a evita ca somnul oaspeților să fie perturbat

Mai ales în cazul în care fereastra camerei de oaspeți este în partea în care răsare soarele, trebuie să iei în calcul utilizarea draperiilor. Este important ca acestea să fie confecționate dintr-un material care să nu permită luminii să treacă, pentru ca musafirii să doarmă în voie în fiecare dimineață, fără să fie deranjați de razele soarelui. Draperiile sunt foarte practice și în ceea ce privește liniștea din cameră, deoarece dacă sunt foarte groase, vor estompa într-o oarecare măsură și sunetele.

Poziționează un televizor în fața patului din camera de oaspeți

Indiferent că ești adeptul televizorului în dormitor sau nu, este bine ca oaspeții tăi să îl aibă la dispoziție. Foarte multe persoane obișnuiesc să adoarmă în timp ce se uită la televizor, așa că nu trebuie să îi privezi de acest obicei. Poziționează televizorul într-o zonă care să asigure un grad ridicat de confort, astfel încât oaspeții să poată să se relaxeze în pat în timp ce se uită la emisiunile sau filmele favorite. 

Camera de oaspeți trebuie să fie cât mai primitoare, în așa fel încât invitații să se poată odihni și să se simtă ca la ei acasă, indiferent cât timp vor sta la tine. Modul în care amenajezi această cameră este foarte important pentru confortul musafirilor, așa că încearcă să creezi o atmosferă cât mai plăcută și mai intimă, pentru ca aceștia să se simtă în elementul lor. 

Designul interior trebuie să fie cât mai simplu și mai relaxant pentru a asigura ambianța potrivită. Invitații vor aprecia cu siguranță să vadă că ai depus toate eforturile pentru a le crea acestora o ședere cât mai plăcută. 

Sursa foto: Vivre

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration