Idei de organizare a unei „mini-farmacii” într-un dulap metalic dedicat!

La fel cum se întâmplă în cazul oricărui spațiu de depozitare, inclusiv al dulapului cu haine, și locul în care îți ții medicamentele poate deveni dezordonat.

Idei de organizare a unei „mini-farmacii” într-un dulap metalic dedicat!

Astfel, îți va fi greu să găsești ceea ce cauți și riști să păstrezi produse expirate sau să achiziționezi unele pe care le deții deja.

Când vine vorba de medicamente, oamenii aleg să le depoziteze în locuri diferite. Părinții la început de drum le țin în frigider, iar cei care urmează un anumit tratament le păstrează într-o încăpere în care își petrec majoritatea timpului, precum bucătăria sau dormitorul. De asemenea, există și situații în care pastilele sunt ținute în baie, însă foarte puține persoane se gândesc să organizeze propria farmacie într-un dulap metalic.

Explicația constă în faptul că, atunci când îți amenajezi casa, se întâmplă să nu te gândești la spațiul de depozitare necesar până în ultimul moment. Pentru că te concentrezi pe modalitățile de amenajare a camerelor principale, uiți de acest aspect extrem de important. Din fericire, un dulap metalic nu ocupă foarte mult spațiu, are un design elegant și te poate ajuta să fii mai organizat.

„Mini-farmacia' din casa ta

Dacă alegi să utilizezi un dulap metalic pentru a stoca diferite medicamente și produse de sănătate, vei avea propria „mini-farmacie' chiar în casa ta. Astfel, îți va fi mai ușor să respecți termenul de valabilitate al produselor și să te organizezi.

Există produse destinate special depozitării medicamentelor, cum sunt modelele de dulap puse la dispoziție de magazinul online Viamond.ro. Indiferent dacă optezi pentru o piesă cu două sau trei uși de sticlă și una sau două uși metalice, vei avea parte de un spațiu de depozitare încăpător. Toate ușile sunt prevăzute cu încuietoare, aspect care îți garantează faptul că medicamentele vor fi în siguranță.

Idei de organizare a dulapului cu medicamente

  • Sortează medicamentele pe culori

În cazul în care mai multe persoane din familia ta urmează un tratament care presupune administrare de medicamente, este bine să sortezi fiecare produs în parte. De exemplu, poți folosi etichete colorate care să reprezinte fiecare persoană din familie. O altă idee ar fi să folosești acest sistem de sortare pentru a-ți aminti care sunt medicamentele care trebuie administrate dimineața, la prânz, seara etc.

  • Folosește recipiente pentru pastilele care trebuie luate zilnic

În cazul în care trebuie să iei medicamente zilnic, este recomandat să utilizezi un organizator. În cazul în care nu deții un astfel de accesoriu, poți folosi un marker pentru a nota pe spatele tabletei zilele destinate fiecărei pastile. Cu toate acestea, un organizator este mult mai sigur și mai simplu de folosit. Îl poți umple fie duminică seara, fie luni dimineața.

  • Fă curățenie în dulap în mod regulat

Chiar dacă deții un dulap metalic, care îți garantează că toate medicamentele se află în siguranță într-un singur loc, tot este important să îl cureți în mod regulat. Scoate toate produsele din acesta, șterge praful de pe rafuri, spală geamurile etc. Înainte de a pune medicamentele înapoi în acest dulap metalic, verifică termenul de valabilitate. Doar astfel, vei putea profita la maximum de „mini-farmacia' din casa ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration