Protejatul lui Karl Lagerfeld, Baptiste Giabiconi, ținta atacurilor homofobe după ce a publicat o carte despre designer

Baptiste Giabiconi a fost protejatul lui Karl Lagerfeld încă de la debutul său în industria modei. La un an de la moartea mentorului său, acesta a lansat o carte despre relația specială pe care au avut-o.

Protejatul lui Karl Lagerfeld, Baptiste Giabiconi, ținta atacurilor homofobe după ce a publicat o carte despre designer

Baptiste Giabiconi, protejatul lui Karl Lagerfeld la finalul carierei acestuia din urmă, jucând și rol de model, dar și de muză în procesul creativ al regretatului designer, a lansat la un an de la moartea mentorului său o carte despre relația specială pe care au împărtășit-o, intitulată „Karl et moi”.

Lansat pe 27 februarie, volumul conține o mulțime de informații despre lumea modei, despre rolul privilegiat al modelului în jurul casei Chanel, despre primul salariu luat de Baptiste Giabiconi pentru un job – 17.000 de euro -, dar și despre reacția pe care au avut-o prietenii modelului atunci când au aflat despre relația apropiată dintre acesta și Lagerfeld. „Mama a crezut întotdeauna că aceasta este o relație unică”, își amintește Giabiconi, „nu a văzut-o ca pe un lucru rău, ci dimpotrivă. L-a întâlnit pe Karl destul de repede. El voia să îi explice lucruri, să îi asigure (pe părinții mei, n.red.) în legătură cu lumea modei și să le arate că va aveam grijă de mine și mă va proteja de toate lucrurile care mi-ar fi putut dăuna.”

Baptiste Giabiconi spune, printre altele, că designerul i-a fost ca un al doilea tată, motiv pentru care i-a și lăsat prin testament o parte generoasă a averii sale.

Relația aproape părintească dintre cei doi nu a fost privită, însă, cu ochi buni de către public. Cei doi s-au cunoscut pe când Baptiste Giabiconi avea doar 19 ani, în anul 2008, iar de atunci au fost de nedespărțit. Modelul chiar a afirmat la un moment dat că Lagerfeld și-ar fi dorit să îl adopte. „Voia, cumva, să fiu fiul său. Voia să mă protejeze.”
Deși relația dintre cei doi a fost întotdeauna discretă, ea nu a fost ferită de speculațiile publicului – mulți au comentat că Giabiconi ar fi fost, de fapt, interesul romantic al celebrului designer. „Nu pot să-i opresc pe oameni să gândească ce gândesc”, a declarat în trecut Giabiconi. „Eu îmi știu relația cu Karl. Istoria mea e o poveste. Am ajuns aici la vârsta de 18 ani și eram ca o pagină goală. Niciodată nu a fost nimic altceva. Umbra ambiguității… Niciodată. Niciodată nu s-a întrecut vreo limită”.

Însă cartea lui Baptiste Giabiconi a fost primită, cel puțin pe Instagram, platforma preferată a oamenilor din modă, cu comentarii negative, ba chiar cu afirmații homofobe, la care modelul a și replicat, în cele din urmă. Evident afectat de mesajele de ură primită pe rețeaua de socializare, acesta a scris într-un story: „Nu mai aveți rușine? De la lansarea cărții mele despre povestea cu Karl am citit numai orori… Întotdeauna am refuzat să fiu etichetat, așa că nu aveți decât să continuați să vă ascundeți după porecle ca să vă vomitați insultele homofobe! Mă dezgustați și știu că voi continua să fac din lupta contra homofobiei una dintre cele mai mari cauze ale mele!!! Învățați să iubiți, în loc să urâți!”

Citește și:
Interviu exclusiv ELLE: Ana Maria Bucura, fost model pentru casa Chanel, despre colaborarea cu designerul Karl Lagerfeld

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din uncategorized