#ELLERomânia

N-am făcut niciodată parte din corul oamenilor aparent naționaliști care au ridicat în slăvi fumusețea româncelor sau, mai general, frumusețea plaiurilor natale. Am călătorit mult și am văzut o mare parte a acestei lumi și singurul lucru cert pe care l-am constatat a fost faptul că, da, țara noastră este frumoasă, nu cea mai frumoasă, dar în mod clar este lipsită de pericole din punct de vedere al securității personale, și poate una dintre cele mai sigure țări din lume.

#ELLERomânia

Un alt lucru pe care l-am constatat a fost faptul că nu știm „să ne vindem. Adică nici frumusețile acestea, multe, puține, câte sunt, nu știm să le promovăm (pentru că degeaba spunem noi între noi cât de frumoasă este țara noastră dacă nu ne aud și alții), să le introducem într-un plan de marketing pe care să-l vindem agențiilor de turism, turiștilor străini și nu numai, chiar și celor români.

În această lună ne-am gândit să facem o incursiune către rădăcini, către un trai nealterat prea mult de modernitate, care în era noastră a căpătat numele de green. Am invitat-o pe Doina (Doina Ciobanu), unul dintre cei mai de succes bloggeri (influenceri) din lume, o tânără care s-a născut în Republica Moldova și trăiește în prezent la Londra, să pozeze pe meleaguri românești, în Dobrogea, în ținute create de designeri români, dar care să respecte toate principiile green esențiale azi. Dobrogea e o zonă a României nu foarte bogată material, dar frumoasă, dacă știi unde și la ce să te uiți. Sper că v-am făcut curioși nu doar să vă uitați la imagini, realizate cu măiestrie de Gabi Hiriț, alături de Domnica Mărgescu și Cristina Crăciun, dar să vă și doriți să explorați mai mult România și să veniți cu idei mai multe și mai creative de a promova mai bine lucrurile cu care ne mândrim.

Hai pentru început să creăm niște hashtag-uri interesante, care să conțină și cuvântul România, și să le atașăm tuturor fotografiilor frumoase din locurile pe care le descoperim în țară și pe care le postăm pe rețelele de socializare. Cred că ar fi un bun început.

PS: În numărul nostru de august povestim în multe feluri despre România, fie că este vorba despre o echipă care face de zece ani investigații esențiale, România, te iubesc!, fie despre designeri care încearcă să facă performanță aici. Încă mai mult, vorbim despre un mod de a trăi mai curat, mai sustenabil, care, ne place să credem, se potrivește perfect cu întoarcerea responsabilă către rădăcini despre care vă povesteam. Sperăm să vă inspire.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle