Marile sperante

Tema centrala a acestui numar s-ar putea sa va surprinda. Ei bine, este vorba despre carti. Da, am dedicat cateva articole acestui subiect, dar nu va impacientati, nu e vorba de nimic academic, nu ne-am transformat intr-o revista de cultura.

Marile sperante

Cum stim ca apreciati recomandarile noastre – inclusiv cele literare –, ne-am gandit sa dezvoltam ideea in acest numar si am rugat cativa oameni reprezentativi (scriitori, artisti, oameni din industria editoriala) sa ne spuna care sunt cartile care i-au marcat, care au insemnat ceva in viata lor, care ii inspira. Pana la urma, cred ca e interesant pentru orice tanar sa afle lecturile care au format niste oameni pe care ii admira, niste personalitati care scriu, in domeniul lor, o parte de istorie.

Si, pentru ca citesti o revista de moda si beauty, ne-am gandit sa-ti facem si o lista cu cele mai importante carti pe aceste teme, care te vor initia sau chiar te vor ajuta sa te specializezi in aceste doua domenii.

Nu rata nici articolul despre cenzura (pagina 114) – un fenomen care nu e doar de domeniul trecutului. Completam grupajul dedicat literaturii cu doua interviuri: doua scriitoare de succes international, care sondeaza viata femeilor din perspective diferite – una se apleaca asupra figurilor istorice, alta asupra celor mai intime trairi contemporane.

Un alt subiect important al acestui numar este „moda privita ca arta'. Acesta este de fapt un trend major al acestui sezon, de vreme ce cativa din cei mai importanti designeri ai momentului si-au transformat salile de prezentare a colectiilor de primavara – vara in adevarate galerii de arta. La show-ul Chanel am vazut nu mai putin de 75 de tablouri, distribuite de-a lungul catwalk-ului, la Prada si DKNY au fost angajati artisti contemporani care au pictat si desenat pe pereti cele mai colorate graffiti-uri…

Asadar, moda te imbie in acest sezon la lectura si te invita sa te uiti mai atent la fenomenul artei contemporane. Pentru ca, asa cum spunea Ioana Ulmeanu in articolul ei „Colectia din biblioteca' (despre legatura dintre literatura si moda), „cei care ii reproseaza modei ca e un domeniu superficial nu stiu cate referinte la Marile sperante, Marele Gatsby sau Rapunzel se regasesc in hainele pe care le poarta'.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle