ELLE TRAVEL: 7 locuri secrete din New York

Crezi ca stii totul despre New York? Ei bine, fie ca esti la prima vizita in Big Apple sau la a zecea, metropola americana are intotdeauna ceva cu care sa te surprinda. Iata cateva locuri – si povestile aferente – despre care putini stiu.

ELLE TRAVEL: 7 locuri secrete din New York

Pista de bowling de la Frick Collection

Superba vila care adaposteste impresionanta colectie privata de arta si mobila a industriasului Henry Clay Frick nu este un loc secret – din contra. Putini stiu, insa, ca la subsolul cladirii se afla o pista de bowling, construita in 1914, cu pereti din lemn de mahon, pista din lemn de pin si artar si un set de bile facute pe comanda, in perfecta stare. Incaperea, restaurata in 1997, e tinuta sub cheie, dar speram ca intr-o zi se va deschide publicului.

Gradinile de pe Rockfeller Center

Uriasul ansamblu de 19 cladiri care formeaza Rockefeller Center este un hot spot al New York-ului, asa ca n-ai cum sa ratezi zona. Afla, insa, ca unele dintre cele mai frumoase gradini ale metropolei (despre care putini newyorkezi stiu) sunt ascunse la peste o suta de metri inaltime! Aici exista cinci gradini, amenajate intre 1933 si 1936 de catre peisagistul britanic Ralph Hancock. Acestea nu sunt accesibile publicului, dar trei pot fi vazute de pe Top of the Rock. Iar una dintre gradini – cea de pe British Empire Building – ati vazut-o intr-o scena din Spider-Man (filmul din 2002).

Plaja de langa Brooklyn Bridge

Podul care leaga Manhattan-ul de Brooklyn peste East River este un alt icon al New York-ului. Considerat a fi o adevarata minune tehnologica a vremurilor in care a fost construit (in 1883, cand a fost inaugurat, era primul pod american cu cabluri de suspensie), batranul pod are o istorie agitata si ascunde multe secrete – unul dintre acestea, un buncar antiatomic din timpul Razboiului Rece, descoperit de niste muncitori in 2006, plin cu provizii necesare supravietuirii in cazul unui atac sovietic: paturi, medicamente, apa si peste 350.000 de biscuiti. Pentru a admira podul in toata splendoarea sa si pentru o poza care sa adune sute de like-uri, cu zgarie- norii din Manhattan pe fundal, du-te pe plaja dinspre est – nu e aglomerat, iar locul e superb.

de Mihaela Frank
Foto: Guliver, Photoland

Citeste continuarea in ELLE MAI 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle