Elle Style Awards

Scriu aceste rânduri a doua zi după ELLE Style Awards și am în continuare zâmbetul pe buze. De fapt, el a apărut abia la finalul serii, atunci când ne-am asigurat cu toții că cea de-a opta ediție a galei s-a încheiat cu succes.

Elle Style Awards

În fiecare an am același sentiment: cred că știu la ce să mă aștept și mereu ajung să fiu surprinsă. De această dată, de creativitatea oamenilor prezenți la Palatul Parlamentului. Nu doar că au respectat dress code-ul nostru, dar au fost atât de creativi, încât toată acea masă de oameni (să fi fost în jur de 1.500!), părea parcă desprinsă dintr-un casting pentru trupe punk!

Cred că am un singur regret, și anume că la acest eveniment nu ne putem invita toți cititorii, dar până atunci las aici cuvintele pe care le-am rostit în introducerea pe care am făcut-o pe scenă, în deschiderea ceremoniei:

„ELLE Style Awards a devenit în toți acești opt ani un eveniment emblematic pentru comunitatea ELLE, pentru toți cei care sunt sexy, stylish și spirited, pentru oamenii pasionați de modă, frumusețe și lifestyle. An de an îi premiem pe cei mai buni oameni din industriile de modă, beauty și muzică, oameni cu care lucrăm, al căror stil ne inspiră sau a căror muzică o fredonăm.

Anul acesta, întâmplarea a făcut ca muzica să fie și sursa principală de inspirație a evenimentului nostru aniversar, dar și a ședinței foto devenită deja o tradiție și pe care presupun că ați văzut-o (și, sper, și apreciat-o) în numărul nostru de decembrie. Și, dintre toate curentele muzicale am ales unul ce rezonează în special atât cu moda, cât și cu vremurile pe care le trăim. Deja știți, toți cei de aici, că vorbesc despre punk – și vă mulțumim că ați respectat dress code-ul nostru și că v-ați simțit liberi și stimulați să îl interpretați în atâtea feluri. Dar aș mai vrea să vă spun că am ales acest curent, această subcultură, drept inspirație în primul rând pentru impactul uriaș pe care l-a avut asupra modei – e greu să ne imaginăm azi moda fără influențe punk! – care nu s-a stins deși au trecut decenii întregi peste el. Dar, așa cum se spune de atâta vreme, Punk’s Not Dead. Inclusiv din punct de vedere vestimentar. Dar ne-am gândit la punk și pentru că, dintre toate curentele muzicale care au atins moda și uneori s-au confundat cu ea, este unul care vorbește despre libertate, asumare și protest. Și cred că putem fi de acord că acestea sunt lucruri de care avem mare nevoie astăzi, chiar și în astfel de contexte festive, dar mai ales în viața de zi cu zi, în raportarea noastră individuală la tot ceea ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru.”

Vă dorim sărbători fericite, vacanțe frumoase și un 2020 care să vă bucure pe deplin!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle