ELLE FASHION: Parisul Vesel

Gândindu-mă la un subiect posibil pentru articolul de luna aceasta, mi-am dat seama că nu prea am chef să scriu despre tendințe, ținute de plajă sau croazieră, ci chiar despre amintirile mele de la Săptămâna Modei – Parisul alături de Roxana, Domnica & Cristina.

ELLE FASHION: Parisul Vesel

PAS DE DEUX

Când eram mic devoram filmele polițiste cu Alain Delon – unul dintre preferate este Mort d’un pourri, al lui Georges Lautner. E acolo o scenă, filmată la celebrul Matignon, în care Delon mi s-a părut atât de seducător încât mi-am spus că trebuie să ajung și eu în locantă (ca și cum aș fi devenit la fel de seducător!).

Prin 2005, aflându-mă la Paris Fashion Week alături de Roxana & Domnica, micul meu vis din copilărie a prins contur – am primit o invitație la un after party, chiar la Matignon. N-a mai contat că afară era o vreme mizerabilă (Parisul în martie poate fi mai mult decât neprietenos) – m-am îmbăiat în Vetiver, am luat-o pe Domnica pe sus și am aterizat în atmosfera încărcată și viciată de la Matignon.

Iată-ne pe toți la o masă, analizând discret participanții – toată lumea era îmbrăcată de seară, dar de seară în sensul parizian, care din fericire nu are prea mare legătură cu sensul bucureștean. În momentul în care am auzit primele acorduri din piesa Libertango a lui Grace Jones, m-am ridicat de pe scaun și am invitat-o pe Domnica la dans. Nu am apucat să ne unduim prea mult, maxim câteva secunde, pentru că eu m-am împiedicat și m-am prăbușit peste superba mea parteneră. Din fericire Domnica nu a pățit nimic, dar visul meu de seducător care petrece la Matignon s-a transformat în Cascadorii râsului. Și astăzi, de câte ori ne mai nimerim pe la vreo petrecere și dansăm, în special la zilele de naștere ale Domnicăi, ne aducem aminte de primul nostru pas de deux parizian.

FANTOMA DE LA OPERĂ

Treaba cu invitațiile la prezentări în anii aceia nu era atât de simplă – sigur că primeam invitații, dar nu primeam la toate show-urile, sau primeam prea puține. N-o s-o uit pe Roxana, care la o prezentare Margiela mi-a aruncat invitația ei peste gard, într-o căciulă. Așa am intrat eu, și după i-am aruncat aceeași invitație, în aceeași căciulă, Domnicăi.

În plină Săptămână a Modei, într-o dimineață în care nu aveam nici o invitație, luam micul dejun cu Domnica în splendidul apartament de pe Rue Lecourbe, al prietenei ei, Iriana. Mi-a venit măreața idee de a suna direct la biroul de presă al casei Dice Kayek, încercând o manevră – m-am dat drept asistentul Annei Piaggi (încă trăia la acel moment) și m-am arătat indignat pentru faptul că doamna Piaggi nu-și primise invitația la adresa la care locuia.

Evident, mă pregăteam să le comunic adresa noastră, dar m-am trezit cu telefonul închis în nas. Asta nu ne-a împiedicat să ne prezentăm în fața Operei Garnier, locul în care avea să aibă loc show-ul Dice Kayek. Decorul era intimidant, mai ales pentru doi copii (eram niște copii atunci) care o făceau pe ilegaliștii – covor roșu, multe rochii cu spatele gol și un nor de parfum care plutea peste tot și toate. În fine, ne-am făcut curaj, am urcat treptele și când am ajuns în fața domnișoarelor care primeau oaspeții, ne-am arătat foarte grăbiți, ca și cum nu aveam timp să mai prezentăm invitația. Nu a funcționat!

M-am întors cu încetinitorul (se pare că mă vedeam tot Alain Delon, dar de data asta în capodopera lui Melville, Le Samourai), m-am uitat cu o privire tăioasă către fata de la intrare și am întrebat-o dacă are idee cine este doamna (adică Domnica) și cum de a îndrăznit să o oprească! Săraca fată s-a uitat cu un aer descurajat la mine și a mărturisit că habar n-are cine e doamna. „Really?”, am exclamat eu. „She is Domina Smilesi (pe atunci pe Domnica o chema Smigelschi), the famous Italian writer!”. „Oh, really?”, a exclamat fata și ne-a lăsat să intrăm. Până la urmă a funcționat, datorită faimoasei scriitoare Domina Smilesi.

Citește continuarea în ELLE IUNIE 2021!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle