ELLE DECO: Ralph Country

În ultimele cinci decenii, Ralph Lauren a construit un imperiu al modei și designului americane. Celebrând influența lui asupra stilului global, ELLE i-a făcut o vizită la legendare fermă Double RL din Colorado, iar cele mai mari nume din industrie i-au sărbătorit moștenirea.

ELLE DECO: Ralph Country

În iulie, eram singur, stând pe o bancă de pin noduros, într-un cort, din piele de bivol (pictat manual), la Ferma Double RL Ralph Lauren din apropierea localității Telluride, Colorado. Prin minte îmi zburau întrebări. E vreo osmoză vestimentară (sau gândirea mea plină de dorință) cea care mă face să cred că îl cunosc intim pe acest om, de o viață? Probabil că nu, luând în considerare faptul că, la fel ca alți numeroși oameni, am crescut învăluit în lumea pe care o crea, asemeni acesteia. Am ajuns în final la Shangri-Lauren. (Un nume adecvat, având în vedere faptul că dimensiunea fermei o depășește pe cea a Manhattan-ului.)

Excursia mea acolo mi-a luat 35 de ani. Vezi tu, patul copilăriei mele era acoperit de o cuvertură cu carouri măslinii, pursânge Ralph Lauren, cu pătură gri matlasată și cearșaf de percal alb. (Te mai miră că am ajuns în lumea designului?) Am mai spus asta: am știut mereu cum să împăturesc cuvertura în funcție de eticheta navy cusută cu literele Polo, ce stă imprimată în memoria mea. Mai târziu, am ales o cravată burgundy pentru bar mitzvah-ul meu, care era, bineînțeles, blazonată cu ursulețul Polo. (Menționez că ursul agita un martini, straight-up, cu o măslină – cocktail-ul meu preferat acum.) Până și câinele nostru a primit numele Polo – nu glumesc.

Dar relația mea cu Ralph, totuși iluzorie, e doar un alt franjure pe jacheta de piele întoarsă a vieții. Citind aceste pagini, cu o paletă atât de diversă de artiști, filantropi, politicieni și staruri ale modei – care aduc un omagiu legendei americane alături de ilustrații din interiorul cabanelor de lemn piperând aceste podele sacre – un lucru îmi vine în minte: identitatea noastră colectivă americană a fost formată de acest om, într-o măsură atât de mare. E mai mult decât o rochie sau o pernă sau reclame fabuloase. Impactul pe care Ralph Lauren îl are asupra psihicului nostru, asupra speranțelor și visurilor noastre, nu este măsurabil.

În timpul show-ului aniversar de 50 de ani al lui Lauren din septembrie, care a fost găzduit de Fântâna Bethesda din Central Park, New York, și la care au participat 500 dintre membrii familiei și prieteni ai casei, Oprah Winfrey s-a ridicat și a dezvăluit primul element al succesului său: prosoapele Ralph Lauren (iarăși, din pânză). „Bineînțeles, a fost despre mai mult decât prosoape, a spus aceasta. „A fost despre ceea ce reprezentau prosoapele: confort, căldură, lux, aspirație. Asta este ceea ce faci și ce ai făcut în ultimii 50 de ani. Ne-ai inspirat să ne elevăm la un alt nivel al simțului frumosului. Și suntem aici pentru că ai rezistat. Amin la tot ce a spus.

de Whitney Robinson
Fotografii: PHIBBS RICHARD
Traducere și adaptare: Ștefana Macovei

Citește continuarea în ELLE IANUARIE 2018!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle