ELLE DECO: Miami vibe

Descopera casa lui Tommy Hilfiger din Miami, caminul ideal pentru familia sa, dar si pentru impresionanta lui colectie de arta americana contemporana.

ELLE DECO: Miami vibe

Ce au in comun Tommy Hilfiger si Miami, orasul scaldat in soare? O atitudine optimista si plina de viata si, mai nou, o adresa. Designerul a achizitionat in Golden Beach o casa alba, cu un design modernist, cu o suprafata de 1.300 de metri patrati, o enclava bine ascunsa si exclusivista, in cea mai nordica portiune din Miami Beach. „Miami este un centru important pentru arta si cultura, iar Dee si cu mine am fost cuceriti de energia fantastica a acestui loc, spune designerul.

Desi este construita in 2007, casa, cu piscina exterioara si cu o vedere superba inspre ocean, este inspirata din stilul Deco. Daca exteriorul evoca liniile cubiste ale epocii jazz-ului, interioarele, proiectate de Martyn Lawrence Bullard, faimosul designer de interior din Los Angeles, sunt exclusiviste, cu o tenta de „shagadelic (sexy, dar intr-un mod foarte retro).

Este o abordare moderna a vibrantilor ani 60, pe care Hilfiger i-a revizitat in multe dintre colectiile sale, imbogatindu-i cu un twist proaspat de-a lungul vremii, la care se adauga spiritul cool si eclectic din Miami Beach. „Tommy si Dee au fost inspirati de culorile si atmosfera din Miami, pe care le-am reinterpretat atat in decorul exterior, cat si in cel interior, spune Bullard. „Nuantele casual, sexy ale orasului si atmosfera sa relaxata se regasesc in design. Iar asta este in deplin acord cu dragostea lui Hilfiger pentru Americana, care a inceput probabil pe Coasta de Vest, dar care se extinde acum pe intreg mapamondul.

Noua casa a lui Hilfiger este o adevarata expozitie pentru colectia sa personala de arta, care i-a inspirat toate creatiile, inca de la inceputul ilustrei sale cariere in moda, si care include multe figuri simbolice ale Americii, cum ar fi Andy Warhol, Keith Haring si Jean-Michel Basquiat, a carui piesa „New Flame, realizata in colaborare cu Warhol, domina livingul, decorat in gama cromatica alb-mov-rosu, si „stabileste tonul, dupa cum spune Bullard, „pentru intregul design al casei.

Citeste continuarea in ELLE DECEMBRIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle