ELLE BEAUTY: De ce sa recurgem la strobing?

Sunt anumite repere care, odata adoptate, ne imbunatatesc practica machiajului si rutina zilnica. Este cazul tehnicii strobing, prin care reusim sa obtinem un make-up translucid si in care iluminatorul este piesa de rezistenta. Expertii ne-au lamurit si iti spunem si tie secretele, substraturile si beneficiile acestei metode.

ELLE BEAUTY: De ce sa recurgem la strobing?

Sa vedem beneficiile oferite de strobing: e mai usor de realizat decat machiajul contouring, ofera o finisare naturala mult ravnita si este pe buzele tuturor acum, cand tenul radios trebuie sa contracareze, gratios, zilele mohorate.

„Strobing-ul se raspandeste cu o rapiditate fantastica si, in timp ce machiajul de contur se concentreaza pe crearea zonelor de lumini si umbre, cu produse mate, acesta are ca scop iluminarea trasaturilor fetei, prin aplicarea produselor ce reflecta lumina, ne spune Andra Manea, make-up artist LOréal Paris.

Obtinem un look proaspat, plin de lumina, tineresc, radios, fara a fi gras, uniform si cu un aspect impresionant la capitolul definitie, iar aceste motive sunt suficiente pentru a ne perfectiona metoda de aplicare a machiajului de baza – cam despre asta este vorba, despre folosirea produselor primordiale (fonduri de ten translucide, iluminatoare in diferite texturi, corectoare si baze de machiaj).

„As spune ca strobing-ul este sora mai putin complicata a contouring-ului, pentru ca ne folosim de lumina pentru a evidentia trasaturile fetei, fara a apela la bronzer sau la pudre inchise la culoare. Oricine poate purta un machiaj strobing, insa nu recomand aplicarea produselor iluminatoare pe zone cu imperfectiuni sau pe un ten care luceste in exces, pentru ca riscul major este sa accentuezi aceste probleme, explica Ioana Stratulat, make-up artist Maybelline NY.

Acest tip de machiaj are legatura cu ingrijirea pielii, pentru ca un ten secat de apa si de nutrienti nu are cum sa arate flatant sub nici o forma. Asadar, hidratarea este esentiala!

de Alice Bursuc
Foto: Imaxtree

Citeste continuarea in ELLE OCTOMBRIE 2016!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle