ELLE BEAUTY: Cele 7 pacate capitale ale frumusetii

Se spune ca ne-am nascut din pacat. Dar in timp ce aceasta chestiune e discutabila, in functie de orientarea spirituala a fiecaruia, pacatele frumusetii sint cit se poate de concrete si nu asteapta judecata finala pentru a te pedepsi. Asa ca mai bine urmezi calea cea dreapta...

ELLE BEAUTY: Cele 7 pacate capitale ale frumusetii

1. Dorinta
Sa urmezi tendintele orbeste

Citeodata machiajele de catwalk sint atit de tentante incit te poate impinge pacatul sa incerci un smokey eyes scurs, pe stilul grunge, sa folosesti sclipici auriu pe pometi sau sa iti conturezi buzele cu ruj negru. Dar trebuie sa tii cont ca ceea ce poate arata sexy si cool pe trasaturile ideale ale Natashei Poly s-ar putea sa nu te avantajeze deloc. Acelasi sfat e valabil si atunci cind vrei sa-ti culegi inspiratia pentru machiaj din videoclipuri sau de la celebritatile care defileaza pe covorul rosu.

Calea cea dreapta: „De cele mai multe ori e recomandabil ca tendintele sa aiba un rol inspirational, nu sa fie urmate cu strictete. Machiajele din show-urile de moda sint gindite pentru niste fete cu proportii perfecte. Cel mai bine e sa preluam din trenduri elemente pe care ulterior sa le adaptam fizionomiei noastre, acesta fiind singurul reper care nu se va demoda niciodata, explica Sinziana Iaru, make-up artist si trainer.

2. Excesul
Sa folosesti prea mult parfum

Odata ce te obisnuiesti cu aroma unui parfum, poti avea tendinta sa il folosesti in exces. Sau poate ai obiceiul sa-ti pulverizezi mai mult de la bun inceput, ca oricum aroma se evapora la un moment dat, nu? „Un parfum ne sopteste taine ascunse atit noua, cit si celor din jur; esenta povesteste despre tine, insa nu trebuie s-o lasi sa strige, spune Cristina Balan, proprietarul conceptului de parfumerie Hip-Nose si Master Mixologist.

Calea cea dreapta: „Cind nu mai simti un parfum e bine sa flirtezi si cu alte miresme; lasa-ti parfumul preferat deoparte o perioada si apoi, cind vei reveni la vechea dragoste, il vei putea savura din nou; altfel vei fi tentata sa exagerezi cu aplicarea parfumului si vei risca sa ii agresezi olfactiv pe cei din jur, ne sfatuieste Cristina Balan.

de Lavinia Gogu

Foto: Marius Baragan

Citeste continuarea in ELLE IANUARIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle