Allende si Mungiu

In fiecare luna, dupa ce arunc o ultima privire peste numarul care urmeaza sa plece la tipar, invariabil imi raman pe retina anumite lucruri pe care mi le-as dori materializate in sifonier sau puse pe lista calatoriilor viitoare, gand care nu-mi dispare pana la urmatoarea editie (cand o iau de la capat).

Allende si Mungiu

Ma inspir mult si din paginile de carte, film, teatru… doar ca gusturile mele sunt atat de bizare incat intotdeauna am de comentat, ma revolt, ma calmez, sunt de acord „ca asta se cere (atat in materie de arta, cat si la nivel comercial), ca filmele blockbuster sunt bune, si ele, la ceva. Dar rareori fac pasiuni.

De aceasta data, insa, rabdarea mea va fi greu, foarte greu pusa la incercare pana cand voi citi Amantul japonez si voi vedea filmul Bacalaureat.

Pentru ambii autori, Isabel Allende si Cristian Mungiu, nutresc sentimente speciale – si cu toate ca nu obisnuiesc sa fac clasamente de acest tip, ei s-au aflat intotdeauna in topul preferintelor mele.

Sa ii am pe acesti doi oameni intr-un singur numar e ca un cadou sublim pe care redactia ELLE mi l-a facut in aceasta luna. Interviurile sunt absolut senzationale, captivante ca mesaj, sincere si firesti ca abordare. Le multumesc celor doi ca ne-au lasat sa intram putin in vietile lor si le felicit pe Mihaela Frank (interviul cu scriitoarea Isabel Allende a avut loc in Sausalito, in casa care-i serveste drept birou) si pe Ioana Ulmeanu (care a stat de vorba cu regizorul Cristian Mungiu cu doar cateva zile inainte de a se anunta oficial ca filmul Bacalaureat a fost selectat in competitia oficiala, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes).

Ambele teme pe care le trateaza operele lor, desi total opuse, sunt subiecte care ma preocupa, paradoxal, in egala masura: tineretea, la care ma expune postura de parinte, si batranetea (ah, ce urat suna!), la care orice om matur incepe sa reflecteze. Fara sa dezvalui mai mult, va invit sa cititi aceste doua interviuri!

Sunt convinsa insa ca, pana sa ajungeti la aceste pagini, veti fi incantate de editorialul de moda pe care Domnica Margescu si subsemnata l-am realizat impreuna cu Tommy Hilfiger la New York (in cele mai geroase zile din ultimii 100 de ani; stiti doar ca ne plac recordurile!).

Lectura si vizionare placute!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Andreea Goia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro